Kui eksmehest saab sõber

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Katki läinud suhte ajaloo prügikasti viskamine pole ainus viis, kuidas pärast lahkuminekut eluga edasi minna, kirjutab ajakiri Anne & Stiil juuninumbris.

Khau Vai külas Vietnamis peetakse igal kevadel armastuse turu nimelist festivali,  kus kohtuvad endised paarid, kelle suhtest pole mingil põhjusel asja saanud.

Tava on sanud alguse legendist, mis rääkis armastajapaarist, kes oli pärit sõjajalal olevatest suguharudest - ühel hetkel otsustasid nad suhte ära lõpetada, kuid tingimusel, et igal kevadel kohtutakse mägedes uuesti üheks ööks.

Endisi kallimaid, kes teineteisega sõbralikult läbi saavad - olgu siis tegemist harvade kohtumiste või igapäevase suhtlusega - , leiab ka siitsamast meie ümbert.

Kui mõnel juhul on sõbraliku läbisaamise põhjuseks või vähemalt motivaatoriks ühised lapsed, siis sageli seob endisi kallimaid tugev sõprus.

Artikli autor Merit Kask kirjutab lisaks teistele näidetele ka endast ning tõdeb, et suhtleb oma endise elukaaslase Marteniga edasi, kuna neid seob Uue Maailma seltsi tegevus, ühised sõbrad, hea klapp ja samad väärtushinnangud.

«Üldse - kui vaadata, milliseid suhteid inimeste vahel esineb, siis hakkab kohe silma vasturääkivus. Meie peades valitsevad suhteliselt kindlad ettekujutused sellest, millised suhtetüübid on okeid ja millised mitte. Reaalses elus on aga hulgaliselt variatsioone, pooltoone ja sõnastamata vahevorme, mis nende raamidega kuidagi sobituda ei taha,» märkis Merit.

Loe pikemalt ajakirja Anne & Stiil juuninumbrist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles