Õue võimlema!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülakeha surumine: lasku käsi kõverdades allapoole ja suru seejärel keha tagasi üles, nii töötavad õlavarre kolmpealihased, kaasatud on ka selja- ja jalalihased.
Ülakeha surumine: lasku käsi kõverdades allapoole ja suru seejärel keha tagasi üles, nii töötavad õlavarre kolmpealihased, kaasatud on ka selja- ja jalalihased. Foto: Mihkel Maripuu

Ilusa ilmaga võiks umbse treeningsaali päikeselise metsaaluse vastu vahetada. Harjutused, millega keha ka suvel toonuses hoida, on imelihtsad!

Suvise treeningplaani tegemise eel soovitab personaaltreener Monica Lauri  läbi mõelda soovid ja võimalused. Hea oleks jätkata spordiklubis iganädalaste treeningutega, mida iseseisvalt teha ei saa,  ning lisada neile välitreeningud – olgu või tunnike mõnusat liigutamist.

Treeneri sõnul võiksid spordiklubisse jääda treeningud, kus on vaja süvenemist ja harjutusi tehakse palju kas matil või spetsiaalsete seadmetega (pilates, bodybalance, jooga, jõusaalitreeningud jms).

Õues saab hästi treenida südame vastupidavust, minnes kõndima, jooksma, sõitma rulluiskude või rattaga.

Enne välitreeningutega alustamist tasub teha koormustest, et saaks treenida õigesti ega peaks kartma vigastusi (näiteks laktaaditesti abil saab täpselt teada efektiivsed pulsivahemikud treenimiseks).

Samas on õues võimalik teha ka funktsionaalseid lihaste vastupidavust arendavaid harjutusi, mis juba spordiklubi treeningutest selged. Lihaste treenimiseks sobivad hästi harjutused, mille leiad juuresolevatelt piltidelt.

Neid võid teha nii treeningu alguses, keskel kui ka lõpus. Iga harjutust võiksid sooritada 20 korda, kokku kolm seeriat. Näiteks kõnnid või jooksed 15 minutit, siis teed harjutusi, jälle 15 minutit kõndi või jooksu jne.

Sama hästi võid kõik harjutused läbi teha kolm korda järjest ringtreeninguna ja siis võtta ette kardiotreeningu.

Treeni vabas õhus

Monica Lauri juhendatav funktsionaalne välitreening ootab huvilisi igal neljapäeval kell 18.30 Harku pargis. Täpsem info veebiaadressil tervisetreener.ee või cityspa.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles