Seitse viletsat vabandust, millega mehed petmist õigustavad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Truudusetus on kahtlemata kõige lihtsam ja kiirem viis abielu või kooselu hävitada. Kui mees jääb petmisega vahele, siis toob ta sageli vabandusi, millega enda tegu õigustada.

Idiva pani kirja mõningad lamedad vabandused, mida mehed võivad kõrvalehüppe selgitamiseks kasutada – võid ise otsustada, kas need ikka peavad vett või mitte.

Ta ütleb: abielu pani mind seda tegema!

Kas sinu mees süüdistab enda truudusetuses sind ja teie abielu? Armuafäär ei ole mingi lahendus abieluprobleemidele. Tegele nende probleemidega ja lahenda need, ära ole argpüks ja ära tekita uusi muresid. Räägi temaga – juhul kui tahad endiselt selle petva kaabakaga koos elada.

Ta ütleb: ma ei suuda lihtsalt «ei» öelda!

Kas su mees on tõesti nii rumal, et ei suuda ahvatlusele vastu panna? Kas ta peab sind rumalaks? Kui sina saad kõrvalehüppeid vältida, peaks seda suutma ka tema. Niisama lihtne see ongi. See tähendab ka, et ta on nõrk ja see võib temaga uuesti juhtuda. Ausalt öeldes on sul ilma sellise meheta parem.

Ta ütleb: ma ei tahtnud «ei» öelda!

See fraas on eriti nõme. Erinevalt teistest valikutest, kui ta pettis instinktide ajel või nõrkusehetkel, ta ise ka mõtles sellele antud juhul, kaalus plusse ja miinuseid ning tegi siis teadlikult otsuse risk võtta. Kui ta tõepoolest on seda väärt, siis tuleb sul kõvasti pingutada, et selle mehega kõik küsimused lahendada.

Ta ütleb: ma ei ole enam armunud!

Igas suhtes on alguses kõik kuum ja kirglik, kuid seejärel tuleb rahulolu ja kohanemine. Paljud ajavad selle rahulolu ja usalduse segamini vähese armastusega. Su mees peab mõistma, et suhte arenedes see muutub ja saab küpsemaks. Nii on see alati olnud ja nii see ka jääb.

Ta ütleb: tema tegi seda, nii et tegin ka mina!

Kui ta hüppaks kaevu, kas sa siis teeksid seda samuti? See on tõesti hale, kuid paljud teevad seda ja see teeb suhtele parandamatut kahju.

Ta ütleb: mul oli vaja teada, et suudan seda siiani!

Kohutav vabandus madalale enesehinnangule. Sellest peaks olema küllalt, et tema kõrval on kaunis, iseseisev naine, kuid näib, et sellest talle ei piisa.

Ta ütleb: ma tahtsin vaid inimest, kes minust hooliks!

Ta otsis lähedust väljastpoolt teie suhet, mis tähendab, et teil on probleeme intiimsusega. Tegele sellega ja räägi asjad selgeks.

Igal juhul tuleb sul leida tegelik põhjus, mis paneb su mehe kõrvale vaatama. Kui teda tahad, siis võitle tema nimel või lõpeta südame valutamine ja jäta see alatu petis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles