Rinnavähk võib tabada ka 24-aastaselt

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Triin (24) kannab keemiaravi tõttu parukat ning on ilma jäänud ka kulmudest ja ripsmetest - rinnavähk andis talle endast märku mullu suvel, kui ta duši all käega kaenla alt tõmmates näpu alt kõvema koha avastas, kirjutab Õhtuleht. 

Noor naine oli oma rindu juba mitu aastat regulaarselt kontrollinud ning leitud tükk tekitas temas hirmu - ometi kinnitas internetist leitud statistika, et nii noores eas esineb rinnavähki haruharva ning perearstki rääkis rasvkoe tihenemisest, mis äsja imetamise lõpetanud noortel emadel võib tekkida.

Kuid siiski soovitas perearst konsulteerida naistearstiga ning ultraheliuuringu ja sellele järgnenud nõelbiopsia järel selgus karm tõde, mis niitis Triinu mõneks ajaks jalust: rinnavähk.

«Arsti jutust eesootava kohta šokeeris mind kõige rohkem see, et jään keemiaravi tõttu ilma oma juustest,» meenutas Triin.

Samas süstis temasse rahulikkust igal sammul rõhutatav tõde, et varakult avastatud vähk on ravitav. Arstilt sai ta kiire reageerimise pärast kiita - tänu sellele sai teha rinda säästva operatsiooni.

Ning kuigi Triinu opereerinud arstki ei oska täpselt öelda, kas ta saab päris terveks, on prognoos hea - just tänu sellele, et ta oma tõvest kuuldes pikalt koju istuma ei jäänud.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles