Anu Ansip: õnn pole ainult vedamise, vaid ka suhtumise küsimus

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip abikaasa Anu Ansipiga: rahvuspühal kardetud leegitsevpunane on kleidi kirgliku tegumoega kooskõlas ja mõjub esinduslikult. Autor Arne Niit.
Peaminister Andrus Ansip abikaasa Anu Ansipiga: rahvuspühal kardetud leegitsevpunane on kleidi kirgliku tegumoega kooskõlas ja mõjub esinduslikult. Autor Arne Niit. Foto: Sille Annuk

Andrus Ansipi abikaasa Anu Ansip (54) rääkis ajakirjale Eesti Naine, et on oma lapsepõlvekodust kaasa võtnud suhtumise, et abielu tuleb hoida ning et õnn pole ainult vedamise, vaid veidike ka suhtumise küsimus.

Oluline on ka kompromisside tegemise oskus. «Pikal teel on olnud igasugu aegu, aga kui oled kurvid ühiselt välja võtnud, on järgnev tee sirgem ja kergem,» arvas ta.

Andrus Ansip märkis samas artiklis, et peresuhted püsivad siis, kui mõlemad on andjad ja saajad. «Kui ainult üks annab, siis suhe ei saa kesta. Anu annab mulle tagalatunnet, stabiilsust. Sõnatut teineteisemõistmist. Nädala lõpus Tartule lähenedes valdab mind kodutunne, vaikus ja rahu,» lisas ta.

Anu tõdes, et ega niimoodi elada - üks Tartus, teine Tallinnas - väga lihtne pole. «Kes kaugelt koju tuleb, ei saa kogu oma väsimust ootaja peale kallata. Oodanu ei tohi teda oma olmeprobleemidega üle valada. Valmidus mõista peab olema mõlemalt poolt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles