LouLou D'vil elab kirglikult burleski vaimus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LouLou D'vil
LouLou D'vil Foto: Juha Laine

Kui uskuda oma tööd ja samas armastust vaid ülivõrdes kirjeldava LouLou D'vili sõnu, siis kulgeb tema elu burleski vaimus – juba homme toob kirglik artist enda etendusega Tallinna klubis Privé vintage-hõngu ka Eesti ööellu.

Kuigi burleski all mõistetakse tänapäeval tantsu ja teatrit ühendavat sensuaalset lavalist liikumist, mis hõlmab vähemal või rohkemal määral ka striptiisi, oskab sellest ehk kõige paremini õige pildi luua burleskiartist ise – endale sel alal nime teinud soomlanna LouLou D'vil rääkis, mida tähendab burlesk tema jaoks.

Kuidas kirjeldaksid burleski inimestele, kel pole aimugi, millega on tegemist?

Ma soovitaksin neil vaatama minna live show'd. See on ainus võimalus tõeliselt kogeda, mis on burlesk. Erinevaid artiste on niivõrd palju ja burlesk võib olla pea ükskõik mis, nii et seda kirjeldada on väga raske.

Minu jaoks tähendab burlesk ilusaid kostüüme, vintage-glamuuri, naiselikkust, õrritamist, võimsat hoiakut, bump'n'grind / shimmy & shake stiilis tantsimist ja vanu bigbändi klassikuid.

Kas burlesk kujutab endast peamiselt striptiisi, tantsimist, näitlemist, meelelahutust, võrgutamist või midagi muud?

Burleskis on kombineeritud nii paljud suurepärased asjad nagu muusika, tantsimine, kostüümide disainimine, vintage-stiil jne. See ei seisne vaid poolalastuses, pigem selles, kui loominguline suudad sa olla.

Burlesk on vana kunstivorm ja tänased artistid tahavad seda enda publikule näidata. See on samamoodi meelelahutus nagu see, kui läheksid rokk-kontsertile, teatrisse või tsirkusesse. Meelelahutaja ja publiku vahel peaks alati olema side.

Mis on Sinu lugu – kuidas jõudsid burleskini?

See toimus üsna juhuslikult. Kui nägin enda esimest buleski show'd, tahtsin proovida, mis tunne oleks ise samuti esineda. See oli armastus esimesest silmapilgust! Ma ei osanud kunagi unistada, et jõuan nii kaugele ja ma olen õnnelik, et saan nüüd burleskiga elatist teenida. Sa võid olla nii loominguline kui oskad ja see on üks põhjustest, miks ma burleski armastan!

Millega enne burleski avastamist tegelesid?

Graafilise disainiga, kuid tegelen sellega siiani.

Mida läheb vaja, et olla burleskiartist?

Arvan, et kõige olulisemad on enesekindlus ja oskus publikuga kontakti luua. Nagu igal lauljal, näitlejal, professionaalsel tantsijal jne, peab sinus olema midagi erilist, talenti ja pead väga kõvasti töötama.

Kas burlesk on Sinu jaoks rohkem töö või lõbu?

Ma armastan seda teha, seega ei tundu see minu jaoks tööna.

Mis teeb burleski eriliseks, mida selle juures armastada?

Loomingulisust, võimsaid naisi unikaalsete ideedega.

Mida saavad inimesed Sinu esinemist nähes kogeda?

Nad saavad näha / tunda tugevaid emotsioone, ahvatlevat flirti ja seda, kui lõbus võib olla laval! Ma viin enda publiku tagasi kurikuulsate burleskiartistide ja 30ndate kuni 50ndate Hollywoodi staaride aega.

Kuidas valid esinemiste jaoks enda kostüümid – kas burleskis kehtivad ka kindlad rõivakoodid?

Kostüümid burleskis on minu jaoks väga olulised. Kõik minu kostüümid on tehtud rätsepatööna, sest tahan, et minu kostüümid oleksid minule loodud. Enda kostüümid disainin ja dekoreerin ise, kuid kõik kostüümid õmblevad kaks minu head sõpra.

Mida on burleskiga tegelemine Sulle elus andnud või õpetanud?

See on mulle näidanud, kuidas elu nautida! Ma kohtun pidevalt kenade, toredate inimestega, kelle elud on niivõrd lõbusad. Sa ei tohiks liialt palju muretseda, lihtsalt naudi teekonda!

Mis on burleskiartisti elu varjukülg?

Mõnikord, kui tuleb palju reisida, siis võib see muutuda veidi väsitavaks ja kodus ei ole võimalik eriti palju olla.

Kas oled igapäevaelus samasugune kui laval või kuidagi erinev?

Olen samasugune, kuid laval veidi glamuursem. ;)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles