Ly Ranne iluauhind läks Karolin Kuusikule

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karolin Kuusik
Karolin Kuusik Foto: Liis Treimann

Esimene Ly Ranne nimeline Ilulooja auhind, Ivo Lille klaasskulptuur ja 1000 eurot anti eile õhtul üle stilistile ja moekunstnikule Karolin Kuusikule .


Esimene omataoline auhind Eestis loodi, et hoida varalahkunud tippjumestaja Ly Ranne mälestust ning avaldada tunnustust nii talle kui ka teistele moe- ja iluvaldkonna proffidele, kelle isik ja looming teisi inspireerivad.

Tänavu olid preemia nominentideks veel modell Kelli Lumi, ilutoimetaja Agnes Säde, meigikunstnik Maris Rätte ja moefotograaf Herkki-Erich Merila – kõigi nende panus on olnud Ly Ranne Fondi žürii hinnangul omal alal viimasel aastal silmapaistev.

«Hinnalisest kogemustepagasist hoolimata ei surunud Ly kunagi oma maitset ega arvamust peale, ta oli delikaatne nii inimesena kui ka käekirja poolest. Oskust eri natuurides parimat näha hindasime ka nominentides,» lausub üks žürii liikmeist, ajakirjanik Anu Merila.

Preemia võitnud Karolin Kuusiku stiliseeritud komplektides on Merila sõnul sädet, vürtsikust, värvi. «Ta mõistab, et inimese juures on määrav tema olek, stiilsed riided annavad palju juurde, kuid rõivad ei tohi iialgi inimese üle domineerida. Tema stilistika on nagu hea muusika, millel on positiivne mõju,» lisab Merila.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles