Tselluliidiga võitlemisel on abiks looduslikud mähised ja õlisegud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mähised, õlidega masseerimine ja kuivharjamine aitavad tselluliiti taandada.
Mähised, õlidega masseerimine ja kuivharjamine aitavad tselluliiti taandada. Foto: SCANPIX

Rannailmade lähenedes tuletab end meelde paljude naiste jaoks häiriv tõsiasi – tselluliit. Looduskosmeetikapoe Gaia Cosmetics juhataja Sandra Haugase sõnul saab probleemiga tulemuslikult võidelda isevalmistud kehamähiste ja õlisegude abil.

«Tselluliit ehk liigselt ladestunud rasv tekib nahaaluse rasvkoe ainevahetuse häirete tõttu. Paisunud rasvarakud häirivad verevarustust nendes piirkondades ning veri ei vii ladestunud rasvhappeid ära,» selgitas Haugas probleemi olemust.

Tselluliiti saab tema sõnul tõhusalt vähendada, stimuleerides nahka looduslike vahenditega. «Pole mõtet osta kalleid tselluliidikreeme või lasta ilusalongides teha tselluliidivastast hooldust, kui kodus saab teha väga tõhusat hooldust väga väikese rahalise kuluga,» märkis naine.

Haugas soovitas tselluliidiga võitlemiseks kaht protseduuri: esiteks kehamähised ja seejärel massaaži isevalmistatud õliseguga. «Nad parandavad vereringet, kiirendavad ainevahetust nahas ning aitavad lahustada seismajäänud ladestunud rasvu, mis ongi tselluliit. Stimuleerivad kollageeni ja elastiini tootmist nahas – kui nahk on siledam ja pringim, siis ei paista olemasolev tselluliit nii hästi välja,» kirjeldas ta, kuidas hooldus toimib.

Kehamähised ja õlisegud

Tselluliidivastases hoolduses on Haugase sõnul üheks tõhusaimaks toimeaineks kofeiin, mis aitab parandada vereringet, stimuleerib nahka ja muudab selle pringimaks. Mähiste tegemiseks soovitaski ta segusid jahvatatud kohvist. Lisada võib ka merevetika pulbrit ning rohelist savi, mis on stimuleeriv ja mürke eemaldatavate omadustega.

Eeterlikest õlidest, mida lisada tselluliidivastastesse õlisegudesse või soovi korral ka mähistesse, soovitas Haugas järgmiseid: sidruni-, sidrunheina-, küpressi-, rosmariini-, apelsini- ja patšuli eeterlik õli. Õlisegu valmistamiseks tuleb kombineerida umbes 50 ml baasõli 10 kuni 20 tilga eeterliku õliga, õpetas naine.

Kehamähiste tegemiseks sega vajalikud komponendid ja kanna segu masseerivate liigutustega problemaatilistesse piirkondadesse. Mähi need kehaosad kas kile või suurte linade sisse. Lase mõjuda 10 kuni 30 minutit. Mida soojemas kohas parajasti oled, seda parem – näiteks sobib mähiseid väga hästi teha saunas.

Seejärel pese segu maha ja kanna vahetult veidi niiskele nahale enda valmistatud looduslik tselluliidiõli. Masseeri nahka umbes 5 kuni 10 minuti jooksul tugevate ringjate liigutustega. Pärast hooldust ei tohiks stimuleeritud nahk paar tundi otsese päikesevalgusega kokku puutuda.

Haugas soovitas mähiseid teha üks kuni kaks korda nädalas, kuid mitte rohkem. Eriti intensiivseks hoolduseks võib igapäevaselt keha kuivharjata ja pärast õliseguga masseerida. Järgnevalt pakkus ta omalt poolt välja ka mõned mähiste ja segude retseptid.


Kohvikoorijast mähis

  • Jahvatatud kohvi
  • Baasõli (näiteks mandli-, oliivi- või avokaadoõli)
  • eeterlikku õli (võib ära jätta)

Sega jahvatatud kohvi endale meeldiva taimeõliga. Soovi korral võib lisada (eelnimetatud) eeterlikke õlisid. 5 ml baasõli kohta lisatakse 1-2 tilka eeterlikku õli! Viimastega tuleb olla ettevaatlik ja kindlasti mitte liialdada.

Vetikapulbriga mähis

  • 1/2 vetikapulbrit
  • 1/2 kohvipulbrit

Sega pulbrid potis ja kalla peale piisavalt sooja vett, et tekiks tihke pasta. Lisada võib meeldivat taimeõli ja ka eelnevalt taimeõliga segatud eeterlikku õli.

Õunaäädikaga mähis

  • 3/4 õunaäädikat
  • 1/4 baasõli
  • Eeterlikke õlisid (võib ära jätta)

Õlisegu

  • 50 ml baasõli
  • 1 tilk patšuli eeterlikku õli
  • 2 tilka salvei eeterlikku õli
  • 2 tilka seedripuu eeterlikku õli
  • 3 tilka rosmariini eeterlikku õli
  • 5 tilka sidruni eeterlikku õli
  • 5 tilka küpressi eeterlikku õli
     
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles