Karolin Kuusik: kallim ilutoode ei ole alati parem

Esme Kassak
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakirja Cosmopolitan Iluauhindade 2011 žürii: Karolin Kuusik, Helene Vetik, Krista Adrat, Anu Lill, Kaia Triisa ja Tanja Mihhailova.
Ajakirja Cosmopolitan Iluauhindade 2011 žürii: Karolin Kuusik, Helene Vetik, Krista Adrat, Anu Lill, Kaia Triisa ja Tanja Mihhailova. Foto: Cosmopolitan

Ajakirja Cosmopolitan Iluauhindade 2011 žürii testis kuue nädala jooksul meeletul hulgal ilutooteid, et välja selgitada parimad. Naine.postimees.ee uuris Cosmopolitani moe- ja ilutoimetajalt, ühelt žürii liikmelt Karolin Kuusikult, kas selline töö üksnes tundub põnev või oli seda ka tegelikult.

Cosmopolitani Iluauhindade 2011 väljakuulutamisel 28. aprilli õhtul jutustas õhtujuht Bert Pringi, et tiheda graafikuga töös pidid žüriiliikmed elukaaslaseidki kaasama, kes õhtupimeduses väärtuslikke kotitäisi vahetasid. Testimise käigus tuli ette ka lustakaid seiku, näiteks peatoimetaja Anu Lill suutis moodsas pakendis juuksehooldusvahendit näohooldustooteks pidada.

Karolin, minu meelest võiks olla iga naise unistus nii palju nii häid ilutooteid omal nahal proovida. Kuidas tegelikult selline testimise töö käib?

Tagantjärele tunduvad asjad ikka roosilisemad, keerulisemad olukorrad on ununenud ja on hea mälestus sellest [ajast]. Eks ta jagunebki kaheks: ühelt poolt on hästi huvitav ja äge, aga teiselt poolt, kui sinu käes on teatud arv iluasju ühe nädala jooksul – kuue nädala jooksul oli kuus erinevat hulka jaotatud žürii liikmete vahel –, siis pead arvestama, et tõesti iga päev testid. Ühtki päeva ei saanud vahele jätta, muidu poleks jõudnud kõiki asju ära testida. Me püüdsime ka rohkem kui ühe korra tooteid kasutada, seega tuli distsipliini hoida, iga päev määrida näkku, juustesse, kehale... (naerab).

Palju siis nädala jooksul korraga tooteid testimisel oli?

Täpselt seda arvu ei oska ütelda, need mahtusid ühte suuremat sorti kotti ära.

Kuidas olid tooted oma kasutuse järgi testimisnädalal jaotatud, olid läbisegi või sarnase otstarbega?

Me tegime nii, et igal nädalal oli igas kotis võimalikult palju erinevaid asju. Kui juukseasjad oleksid olnud korraga, siis oleks pidanud iga päev juukseid pesema. Komplekteerisime nii, et iga nädal oleks midagi juustele, midagi näole, midagi keha jaoks. Põhimõtteliselt võisid testijad enda kosmeetika- ja hooldustooted nendeks kuueks nädalaks üldse kuhugi ära pakkida. Ja nad tegidki seda ja kasutasid ainult testitavaid asju - jätkus kõigeks, mida vaja oli.

Sinu igapäevane töö on samuti ilutoodete testimine, lugejatele parimate soovituste väljanoppimine. Kas selline töö on oma lemmikute leidmisel eeliseks või puuduseks?

Kindlasti eeliseks. Iseenda kosmeetikakott ja -riiulid pole mul ülepingutatud, pigem tagasihoidliku sisuga. Ikka on neid lemmikuid ka, mis ei vahetu iga kuu. Kindlasti mu töö kergendab enda lemmikute leidmist.

Ja ausalt öeldes, kuna ma saan testida nii odavamas kui kallimas hinnaklassis tooteid, siis tegelikult võingi ütelda, et neil toodetel ei tule välja seda, et odavam on  viletsam ja kallim kindlasti parem. Olen ka endale ostnud nii kallima kui odavama hinnaklassi tooteid ja leian, et kõik sõltub sobivusest, sellest, mis sobib naha- ja juuksetüübiga.

Kas taskukohasema hinnaga toodete puhul tuli ka häid üllatusi?

Ma arvan, et julgelt pooled või isegi suurem osa soodsate hindadega laiatarbekosmeetikat võitis auhindu.

Kas oma vaieldamatuid lemmikuid žüritööst saaksid ka mainida?

Ma arvan, et minu puhul pole see korrektne, aga teised žüriiliikmed on enda lemmikuid eraldi välja toonud küll, näiteks Helene Vetik oma blogis uustuus.blogspot.com.

Miks valiti võitjaid igas kategoorias just seitse?

Tegemist ei ole mingi hullu matemaatilise tehtega. Eelneval kahel aastal oli viis parimat toodet igas kategoorias. Otsustasime seda arvu tõsta, sest juba eelmisel aastal oli tunne, et nii paljud head tooted jäid välja ja mainimata. See aasta oli ka palju rohkem tooteid, mida testisime. Ja ma arvan,et ka inimestel on seda huvitavam ja parem valida võidutoodete hulgast, kui valik suurem.

Kas looduslike toodete osakaal on ajaga suurenenud?

On küll ja teatavasti ka mõned sellised tooted võitsid.

Kuivõrd Sa ise jälgid erinevaid trende ilutööstuses, kui tähtis on nende looduslik koostis?

Trendi ma otseselt ei jälgi. See on kindlasti pluss, aga ma ei valiks toodet ainult koostise järgi. Kui ma testin toodet ja see mõjub mulle paremini ja kui siis selgub, et see on ka looduslik, siis on see suur pluss. Valin ikka selle järgi, mis minu puhul paremini toimib.

Kas žüriiliikmetest oli keegi ka tundlikuma nahaga?

Mitte otseselt tundlikuma nahaga, aga paaril inimesel tekkis mõne tootega mingi allergiline reaktsioon. See on väga individuaalne ja ettearvamatu.

Kas need tooted, mis ärritust tekitasid, jäid ka konkurentsist välja?

Tegelikult küll. On kindlam, kui [võitnud tooted] mingeid reaktsioone ei tekita. Võib küll hea toode olla, aga kui tekib ebameeldiv nähtus juurde juba ühel meist kuuel, siis on tõenäosus, et see võib ka iga kuuenda lugejaga juhtuda, aga lugeja usaldab meid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles