Kümme ohumärki, et suhtepartner pole rahaasjus aus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kahtlustad, et abikaasa või elukaaslane pole sinuga rahaasjade koha pealt aus? Majandusportaal Forbes.com nimetas kümme hoiatavat märki, et sulle valetatakse.
 

Juhib teema rahalt kõrvale

Pereterapeut Carleton Kendrick soovitas jälgida enda partneri käitumismustreid, mis võiksid ebaaususele viidata. Kui partner vahetab kiiresti teemat või ütleb, et ta ei taha rahaasju arutada, on see hoiatav märk. Ta võib midagi varjata või on raha tema jaoks sügavamatel põhjustel tundlik teema.

Võtab rahaküsimuste puhul kiiresti kaitsepositsiooni

Kendricki sõnul tuleks tähelepanu pöörata ka partneri hääletoonile ja reaktsioonile, kui esitad talle raha kohta lihtsaid küsimusi. Kui inimene pole vastates siiras, siis võib ta vihastada või püüda sinust rumalat muljet jätta. Kaitsev või süüdistav hoiak võib tähendada, et midagi on valesti.

Tahab tingimata rahaasju üksi korraldada

Pereadvokaat Nancy Chemtob märkis, et paljud inimesed, kellega ta on töötanud, ei teadnud enda rahaasjadest midagi, kuna lasid partneril kõike kontrollida. Palju lihtsam on võlgade kohta vassida ja kulutada, kui teine isik sellega kursis pole.

Hoiatuseks võib lugeda seda, kui soovid rahaga seotud vastutust jagada, kuid partner tahab seda tingimata üksi teha. Ehk selguks arvetest midagi sellist, mida ta ei taha, et näeksid.

Valetab teistele raha kohta

Kendrick soovitas partneri käitumist suhte algstaadiumis jälgida, et hinnata tema suhtumist rahasse. Ohumärgiks on see, kui ta on valmis teistele raha kohta luiskama – siis võib ta ka sulle valetada. Jälgi, kas partner räägib sõpradele enda sissetuleku suuremaks, kui see tegelikult on või läheb elevile, kui kassapidaja summa väiksemaks arvestab.

Vanemad tülitsevad raha pärast

Psühhoterapeut Tina Tessina sõnul on suhtumine rahasse ja sellega ümberkäimine varajases lapsepõlves alateadlikult õpitud. Seetõttu võivad partneri vanemad olla vihjeks ebatervele lähenemisele rahale.

Oled märganud, et nad tülitsevad rahaasjade pärast? Kas sinu partner on maininud, et tema vanemad on üksteisele valetanud või teineteise eest oste varjanud. Need märgid aitavad mõista partneri mõjutusi.

Kulud pole kooskõlas sissetulekuga

Partneri valetamisele viitavad märgid võivad olla sinu nina all. Kui tema kulud näivad suuremad kui tulud, võib see tähendada, et ta varjab krediitkaarte või võlgu või valetab enda sissetuleku suuruse kohta.

Su sisetunne aimab halba

Seattle'st pärit Theo Pauline Nestor avastas, et 13-aastase abielu jooksul oli tema abikaasa salaja kasiinodes käinud ja tuhandete dollaritega võlgu jäänud. Naisel polnud aimugi, et partner oli mängur, kuid tema kõhutunne ütles, et midagi on valesti. Usalda oma instinkte. Kui tunnetad pettust, siis oled tõenäoliselt õigel teel.

Järsk muutus käitumises

Kendrick rõhutas, et jälgida tuleks partneri käitumismustreid, kuid ka muutusi rutiinis, mis võivad näidata, et midagi on valesti. Kui inimene sätib korraga enda töögraafiku ümber, muudab tarbimisharjumusi või arvete maksmise rutiini, võib ta midagi varjata.

Brauseri ajalugu on sageli tühi

Pettused on veelgi lihtsamad internetiajastul, mil hasartmängud ja veebis ostlemine on vaid hiirekliki kaugusel. Kui märkad, et brauseri ajalugu on tühi, siis tõenäoliselt on keegi selle kustutanud. See võib tähendada, et partner püüab varjata enda tegevust internetis.

Oled ta varem teolt tabanud

Kõige ilmselgem vihje, et partner sulle rahaasjus valetab, võib olla see, kui ta on varem vahele jäänud. Kuna rahaga seotud sõltuvustest, nagu mängurlus ja ülearune šoppamine, on raske vabaneda, siis võib partner libastuda ja seda varjata, et ta ei peaks sinu reaktsiooniga silmitsi seisma.

Häbi ja süütunne on peamised põhjused, miks suhtes raha kohta valetatakse. Kui partner on varem sind petnud, võib ta seda uuesti teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles