Ksenija Balta: vahel löövad lained pea kohal kokku

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ksenija Balta
Ksenija Balta Foto: Toomas Huik

Hommikusöögi järel trenni, seejärel lõuna ja väike puhkus ning õhtupoolikul uuesti trenn - Eesti parim kaugushüppaja Ksenija Balta (24) elab sellises rütmis juba aastaid, et püüda üha kõrgemaid tiitleid, kirjutab aprillikuu Tervis Pluss.

Et avalikkuse ootused püsivad kõrgel ning tippsportlase igat sammu kajastatakse, on pinge suur ja vahel löövad lained pea kohal kokku.

«Tihtipeale ei taha üldse rääkida, kuid vahel lihtsalt tuleb. Nii katsudki sellega kuidagi elada ja olla. Mul on ju kogemusi hästi palju ning tundub, et võiks pingega juba harjuda. Tegelikult ei harju, sest olen küll sportlane, aga teisalt kõige tavalisem inimene, ka minu tavaelu toob vahel halbu uudiseid,» nentis Ksenija.

See kõik aga jätab jälje ning vahel tunneb naine, et ei tahagi midagi teha. «Siis on vaja, et keegi oleks kõrval.» Just emotsioonid on spordis ääretult olulised. «Võid olla füüsiliselt kui tahes heas vormis, aga ei suuda panna end pingutama, kui oled emotsionaalselt tühi, ja vorm läheb raisku.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles