Enneaegsete laste emade rinnapiimas on vähem antioksüdante

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enneaegselt sünnitanud emade rinnapiim sisaldab tähtsaid antioksüdante oluliselt vähem.
Enneaegselt sünnitanud emade rinnapiim sisaldab tähtsaid antioksüdante oluliselt vähem. Foto: SCANPIX

Enneaegselt sünnitanud emade rinnapiim sisaldab tähtsaid antioksüdante, sealhulgas koensüüm Q10-t, oluliselt madalamates kogustes kui nende emade rinnapiim, kes kandsid raseduse lõpuni.
 

Granada ülikooli ja San Cecilio ülikooli haigla teadlased uurisid 30 imetava ema rinnapiimaproove – pool emadest tõi lapse ilmale õigel ajal, pool sünnitas aga enneaegse beebi, vahendas teadus.err.ee.

Töö peamine eesmärk oli analüüsida koensüüm Q10 sisaldust rinnapiimas ning uurida selle aine koguste erinevusi vastsete emade rinnapiima erinevates staadiumites, alates ternespiimast kuni küpse piimani.

Võrreldes ka rinnapiima koostist enneaegselt sünnitanud ja õigeaegselt lapse ilmale toonud emadel, selgus, et õigeaegselt sünnitanud emade rinnapiimas olid koensüüm Q10 kogused 75 protsenti kõrgemad.

Uuringu autorite sõnul on selleks, et luua üha täiustatumaid kunstlikke piimasegusid, äärmiselt oluline mõista, millised tegurid ja komponendid määravad inimese rinnapiima koostist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles