Naised nõuavad: lubage meil rahus alkoholi tarbida! (2)

Hanna Kangro
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Claudia Hechtenberg / Scanpix

Inglismaal on pead tõstmas vastuoluline liikumine, mille eesmärgiks on seista vastu alkoholi tarbimise regulatsioonidele ja soovitustele. Asjaosaliste arvates on alkohol ja selle joomine tervisespetsialistide poolt demoniseeritud.

Liikumine väidab, et mõõdukas alkoholi trabimine omab nende elus tähtsat rolli ning  nad ei soovi seda tehes ennast  süüdi tunda, kirjutab Dailymail. Riiklikul tasemel soovitatakse Suurbritannias tarbida 14 ühikut alkoholi nädalas, mis teeb kuus klaasi õlut või veini. Eestis on sarnased soovitused naiste puhul alla kahe ühiku päevas ning alla kaheksa ühiku nädalas, mis teeb 3,8 klaasi õlut nädalas. Lisaks peaks nädalasse jääma vähemalt kolm alkoholivaba päeva.

Grupi kõneisiku Amy O'Callaghani sõnul on aga selline soovitus naeruväärne, kuna ei arvesta inimeste füüsiliste eripäradega (kehakaal, sugu jne).

Kui tarbida alkoloholi nii, et see sinu ja lähedaste elu negatiivselt ei mõjuta, on see igati tervitatav, arvab O'Callaghan.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles