Enimlevinud toiduohutusega seotud müüdid purustatud

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ivanna Grigorova / PantherMedia /Scanpix

Toidu ohutuse osas on liikvel mitmeid müüte. Siin on kolm kõige levinumat müüti.

Müüt: liha saab veega pestes bakteritest puhtaks

Vale. Liha, eriti kana pesemine on ohtlik. See levitab bakterid laiali ning lisaks lihale ja töölauale, kraanikaussi ja nii edasi. Liha ei tohiks kunagi pesta. Bakterite hävitamiseks keeda või küpseta liha läbi.

Müüt: nuusutades saab aru, kas liha on halvaks läinud

Vale. Mõned ohtlikud bakterid ei tekita mingit lõhna.

Müüt: kord juba ülesse sulatatud liha ei tohiks uuesti sügavkülma panna

Vale. Kuniks ülesse sulatatud liha seisis külmkapis, siis võib seda uuesti külmutada. Toores liha seisab sügavkülmas ligi aasta, supid ja küpsetatud liha ligi kolm kuud.

Allikas: DailyMail

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles