15 põnevat fakti septembribeebide kohta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Andmeid võrreldes tuleb välja nii mõndagi huvitavat.

  1. Septembris sünnib kõige rohkem lapsi. Kuigi ka august on väga sünnirohke kuu, on september sellest veel edukam.
  2. Neil läheb koolis ilmselt hästi. Uuringud on näidanud, et septembris sündinud lastel läheb koolis paremini kui suvel sündinud lastel ning nad saavad 20 protsenti suurema tõenäosusega eliitkoolidesse sisse.
  3. Nad kaaluvad vähem. Kuigi septembrilastel on kalduvus vähem kaaluda, ei tähenda see tingimata, et nad oleks väiksema sünnikaaluga.
  4. Tõenäoliselt eostati nad detsembris või jaanuaris. Ekspertide sõnul on rasedusi talvel rohkem, mis klapib suurema sündivusega septembris. On selle taga pidude hooaeg või külm ilm, mis paneb tekki jagama?
  5. Nad on õnnelikumad kui teistel kuudel sündinud lapsed. Neil esineb vähem depressiooni ja bipolaarset häiret.
  6. Nad on keskmiselt teistest pikemad. Hilissuvel ja varasügisel sündinud lapsed on talvel ja kevadel sündinud lastest veidi pikemad.
  7. Nad on sportlikud. Sügisel sündinud lastel on teistega võrreldes paremad sportlikud võimed, mis annab neile füüsilise eelise. Kõige paremas vormis on siiski need, kes on sündinud novembris ja oktoobris.
  8. Nad on kas Neitsid või Kaalud. Neitsid on sündinud 23. augusti ja 22. septembri vahel. Nad on lojaalsed, pisidetaile märkavad ja metodoloogilise ellusuhtumisega. Kaalud on sündinud 23. septembri ja 23. oktoobri vahel. Nemad on loomult seltsivad ja õiglased ning väga heade probleemilahendusoskustega.
  9. Neil on tugevad luud. Teadlased on avastanud, et hilissuvel ja varasügisel sündinud lastel on teistest tihedamad luud.
  10. Septembris on sündinud ka paljud kuulsused. Näiteks Sophia Loren, Gwineth Paltrow, Charlie Sheen, Keanu Reeves, Carmen Kass, Birgit Õigemeel ja Mait Malmsten.
  11. Nende sünnililled on aster ja lehtertapp. Astrid on võimsa armastuse sümbol. Lehtertapp tähistab aga kiindumust.
  12. Nad satuvad väiksema tõenäosusega trellide taha. Uuringud on näidanud, et septembris sündinud lapsed ei satu alaealiste kuritegevuse eest kinnipidamisasutusse nii palju kui teised.
  13. Nad sünnivad surema tõenäosusega enne tähtaega. Sügisel ja talvel sündinud lapsed veedavad keskmiselt emaüsas nädal aega vähem kui teised beebid.
  14. Neil esineb sagedamini allergiat ja astmat. Sügisel sündinud lastel tekib suurema tõenäosusega astma või allergia piima, munade ja pähklite vastu.
  15. Nad elavad suurema tõenäosusega saja-aastaseks. Kõige suurema tõenäosusega elavad saja-aastaseks need, kes on sündinud septembri ja novembri vahel.

Allikas: Good Housekeeping

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles