Toitumisekspert: sinu lähedased mõjutavad sinu kaalutõusu

Angela Blumkvist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Z Jan / PantherMedia / Scanpix

Austraalia toitumisekspert Susie Burrell avaldas oma uuringu ajakirjas New England Journal of Medicine, mille kohaselt mõjutavad kaalutõusu meie lähedased. Sõpradest lasteni, kõigil on oma osa.

Sõbrad

Sõbrad omavad suurt alateadlikku kontrolli sinu valikute üle. Käies koos väljas söömas sõpradega, kes teevad tervislikke valikuid, valid tõenäoliselt ka ise mõne tervislikuma söögi. Sõbrad ärgitavad tihti üksteist tegema söögi osas valikuid.

Sinu lapsed

Vanemad jätavad tihti ennast tagaplaanile, proovides pakkuda parimat sööki oma võsukestele. Lisaks jäävad vanematele kõik laste ülejäägid, magusad joogid ja jäätised, mida lapsed ära ei söö. Paku lastele sobivas suuruses portse, et nende ülejäägid oleksid võimalikult väiksed (seda ka väljas süües). Inimesed tihti ei raatsi toitu alles jätta ning laste friikartulid lõpetavad vanemate taldrikul.

Sinu töökaaslased

Töökaaslastega veedame koos väga suure osa oma päevast ning pea kõik lõunad. Kolleegidega koos lõunatamine avaldab suurt mõju. Samuti erinevad sündmused, mida tööjuures peetakse. Sünnipäevad, aastapäevad ja nii edasi. Kas seal pakutakse torti või tervislikke snäkke?

Sinu pere

Söömisharjumused juurduvad juba lapsepõlvest. Kas pere eelistas isetehtud sööki või kaasa ostetud? Tervislikku või kiirtoitu? Alateadlikult võtad kaasa teatud harjumused ning nõrkushetkel pöördud tagasi oma juurte juurde.

Allikas: DailyMail

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles