Fooliumi varjatud anded: riiete triikimisest aiapidamiseni

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Renaud Philippe / Panthermedia / Scanpix

Foolium on ilmselt igas majapidamises olemas, kuid kasutame seda peamiselt söögi valmistamiseks. Tuleb välja, et fooliumil on mitmeid varjatud andeid. Siin on nippe riiete triikimisest aiapidamiseni, kus fooiumist kasu saad lõigata.

Võlub hõbeda läikima

Kui soovid keemiavabalt enda hõbeasju puhastada, on foolium sinu abiline. Võta plastiknõu ning polsterda see fooliumiga. Vala sinna keev vesi ning söögisooda. Iga liitri vee kohta kaks supilusikat soodat. Aseta oma hõbedast esemed vette. Oota pisut, seejärel puhasta esemed jooksva vee all ning kuivata rätikuga. Ole selle nipiga ettevaatlik, kuna kuuma vette ei tohiks panna hõbedast esemeid, mis on omavahel seotud liimiga (näiteks küünlajalad).

Hirmutab linnud minema

Probleemid lindudega, kes su aeda rüüstamas käivad? Foolium aitab sul neid eemal hoida. Tõmba fooliumist 30cm pikkused ribad ning riputa need puu/põõsa külge.

Triigib kiiremini riideid

Foolium aitab sul välja triikida ka kõige jonnakamad kortsud väikese ajakuluga. Aseta foolium, läikiv pool ülespoole, triikimislaua katte alla. Foolium peegeldab kuumust ning kiirendab sellega protsessi.

Pehmendab tükki läinud suhkrut

Aseta tükkis suhkur fooliumisse ning kuumuta seda ahjus kõrgel temperatuuril viis minutit. Ole fooliumi välja võtmisel ettevaatlik, kasuta kuumakaitset.

Teeb nõud puhtaks

Klaasist või malmist nõude puhastamisel võid kasutada fooliumi. Tee fooliumist pall ning hõõru sellega nõusid. Sama moodusega saad puhtaks ka grilli.

Püüab kinni rasva

Pliidi puhtana hoidmine võib olla paras peavalu. Eriti, kui kodus tehakse süüa igapäevaselt. Lõika fooliumist parajalt suur tükk ning sinna sisse väiksem tükk, mis sobiks pliidiplaadiga. Peale söögitegemist võtad fooliumi koos mustusega ümbert ära ning pliit jääb puhas.

Allikas: DailyMail

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles