Uneseletus: mida tähendab, kui näed unes lapse matuseid?

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Enamik inimesi näeb elu jooksul rohkem kui 100 000 unenägu, ütleb unenägude ekspert Lauri Quinn Loewenberg, kes on ühtlasi raamatu «Dream on It: Unlock Your Dreams, Change Your Life» autor. Aga kui paljusid neist sadadest me ärgates mäletame? Ometi võivad unenäod olla võtmeks iseenda paremal mõistmisel.

Karen Silverstein, raamatu «Journey of an Apprentice Dreamer» autor ütleb, et unenäod võivad olla meie alateadvuse viis panna meid lahendamata probleemidele tähelepanu tõmbama. «Me peaksime alati küsima küsimusi ja minema asjaga sügavuti,» vahendab LiveStrong Silversteini sõnu. «Me saame kasutada unenägusid, et teha praegu elus paremaid valikuid.»

Sel nädalal vaatleme iga päev levinud unenägude tähendusi ning ekspertide tõlgenduste abiga saad ehk jälile, mida su öised seiklused sulle päevasündmuste kohta öelda püüavad.

Sa näed unes matuseid

Surma-unenäod ei viita tavaliselt kellegi surmale. Tavaliselt näeme sääraseid unenägusid, kui meie elus on käimas muutused või midagi on lõpule jõudmas. Kui me näeme unes, et keegi sureb, siis võib see tähendada, et suhe temaga on läbi saamas või muutumas. Tavaliselt näevad vanemad unes oma lapse surma siis, kui laps on jõudnud olulise verstapostini. Loewenberg ütleb ka, et võime unes näha enda surma, kui meie elus on toimunud suur muutus.

Õppetund: unenägu ütleb sulle, et on aeg olnust lahti lasta, et saaksid värskelt tulevikule vastu astuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles