Nõuanded, et esimene päev uues töökohas mööduks edukalt

Annaliis Laidre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Leung Cho Pan / PantherMedia / Scanpix

Palju õnne! Sa olid intervjuul edukas ja said töökoha endale. Aga nüüd hakkab sisse tulema närv seetõttu, et varsti on esimene tööpäev. Toome sinuni mõne nõuande, et see mööduks edukalt ja rahulikult. Hinga sügavalt sisse ja välja ning valmista ennast ette esimeseks tööpäevaks kontoris. Sa suudad seda!

Vii end kurssi ettevõtte kultuuri ja ajalooga

Võta enne esimest tööpäeva aega ja otsi  selle ettevõtte kultuuri kohta nii palju infot kui võimalik. Selle all peame silmas sotsiaalmeedia postitusi, veebilehti, töötajate profiile, üritusi, aga ka trükimaterjali. Uuri välja, kes on need inimesed, kes hakkavad sinu tiimis töötama ja milline on sinu uus ülemus. Sellisel viisil kõlab sulle vähemalt mõni nimi hiljem tuttavalt ja saad ehk aimu, kuidas olla selles tiimis hinnatud liige.

Saabu varakult

Tööle varakult saabumisel on palju kasutegureid, aga eriti tähtis on see sinu esimesel päeval. Kui saabud mõni minut enne ettenähtud aega, siis näitad, et oled motiveeritud ja valmis töötama. Võta see aeg, et tutvuda ümbruskonnaga ja tunda ennast seal mugavalt.

Järgi 80/20 reeglit

Ettevõttes uue töötajana alustades on sul väga palju infot, mida endasse imeda. Jää tagasihoidlikuks ja kogu infot nii, et 80 protsenti ajast oled aktiivne kuulaja ja 20 protsenti ajast küsid avatud küsimusi. Kui kahtled milleski, siis lihtsalt kuula ja jäta meelde.

Pööra tähelepanu oma riietusele ja üldisele välimusele

Esimese päeva riietuse valikul lähtu sellest, milline on ettevõtte kultuur ja millist tööd sa tegelikult sihid, mitte mida sa hetkel tegema lähed. Kõige parem on valmistada ette terve oma esimese nädala garderoob. Kindlasti triigi kõik riided ära, et need ei oleks kortsus. Vaata, et sinu juuksed, küüned ja hambad oleksid puhtad ja eeskujuliku välimusega. Parfüümiga ei tasuks liialdada, kõige parem oleks seda üldse mitte kasutada.

Ära unusta kaasa võtta märkmiku ja pliiatsit

Mäletad, kui organiseeritud ja professionaalse mulje sa intervjuul jätsid? Nüüd on aeg tõestada, et see ei olnud näitemäng. Olenevalt ettevõtte tavadest võib vaja minna nii elektroonilist kui ka paberist märkmiku. Võib-olla saadetakse sind koosolekule juba saabumise päeval, ära jäta abitut muljet ja ole valmis märkmete tegemiseks.

Ütle «Aitäh»

Esimese päeva lõpuks on soovitatav saata väike teada kolleegidele ja tänada neid, kes aitasid sind sinu esimesel päeval. See võimaldab sul paremini kontakti saada uute töökaaslastega ja demonstreerib, et sulle meeldib olla liige nende tiimis, kirjutab popsugar.com.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles