Pärast imiku kogemata lämmatamist kaebas naine haigla kohtusse

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: StockSnap / CC0 Licence

Monica Thompson ja tema abikaasa Graham nägid aastaid vaeva, et rasedaks jääda. Pärast tosinat aastat pingutusi see lõpuks õnnestus ning 30. juulil 2012 sündis nende imelaps Jacob, kes sündis keisrilõike teel paari kodulinnas, Portlandis, Oregoni osariigis.

Alguses oli värske perekonnaga kõik hästi. Jacob oli terve, kuid nagu keisrilõike puhul tavaks, jäi Monica mõneks päevaks haiglasse kosuma, kirjutab Mom.me.

2. augustil, neli päeva pärast Jacobi sündi, anti Monicale valuvaigisteid ja unerohtu ning mingi aeg pärast seda toodi talle imetamiseks tuppa beebi. Edasine on juba tragöödia: Monica jäi imetades magama ja ärkas unisena tunnikese hiljem. Ta avastas iga ema õudusunenäo - laps oli imetamise ajal jäänud tema alla ning lämbunud. Jacob elustati, kuid oli liiga hilja. Kuus päeva hiljem kuulutati pisipoiss surnuks.

See traagiline lugu on jõudnud meediasse viis aastat hiljem, kuna Monica ja Graham on otsustanud haigla kohtusse anda, nõudes umbes 7,32 miljonit eurot valuraha. Nad süüdistavad haiglat ravimite andmises ning selles, et Monica jäeti sellises olukorras valveta beebiga kahekesi.

«Jacob oli tõeline imelaps,» ütleb Monica. «Minu esmasündinu ja ainus poeg. Ma jagan oma lugu, lootuses, et ükski ema või perekond ei pea midagi sellist kunagi läbi tegema. Juhtunu oleks olnud kergesti ennetatav, kui meditsiinitöötajad oleksid teinud oma tööd.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles