Karel Rüütli: suur palgalõhe on ühiskonna ja naiste loomuse küsimus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karel Rüütli
Karel Rüütli Foto: Valimised

Sotsiaaldemokraadist riigikogu liikme Karel Rüütli arvates on Eestis valitsev ELi suurim naiste ja meeste palgalõhe tingitud paljuski ühiskonnast ja naiste alahoidlikust loomusest, mistõttu tuleb tõsta inimeste teadlikkust antud probleemist.
 

Rüütli osales tänasel sotsiaaldemokraatide korraldatud meeleavaldusel palgalõhe vastu, kuhu ta enda sõnul tuli eelkõige naisi toetama: «Minu hinnangul on lõhe või ebavõrdsus loomulikult ülekohtune.»

Eestis valitseva 30-protsendilise palgalõhe taga näeb Rüütli kahte peamist tegurit : «Ma arvan, et see on paljuski meie ühiskonna ja naiste loomuse küsimus. Nad on oma olemuselt alalhoidlikumad ja nad ei ole harjunud enda eest välja astuma.»

Poliitiku sõnul juhitakse taoliste aktsioonidega, nagu viimasel ajal palgalõhe teemal üha rohkem on korraldatud, avalikkuse tähelepanu probleemile, et ka tööandjad edaspidi seda arvesse võtaksid. Samuti ootab Rüütli olukorda parandavaid samme valitsuselt: «Me kindlasti eeldame ja loodame, et valitsus mingisugused meetmed kasutusele võtab.»

Kvootide pooldamist Rüütli küll ei kinnitanud, kuid sõnas, et naiskolleegidega meeldib talle väga koos töötada. Tema arvates võiks riigikogus ja kogu poliitikas olla rohkem naisi, sest nad on sotsiaalsemad, hoolivamad ja lähevad poliitmängudega vähem kaasa. «Ma arvan, et kui rohkem naisi on poliitikas, siis see kindlasti värskendab ja tervendab poliitikat.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles