Pereema tegi mõne päevaga ära töö, mida riik ei suutnud

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veebileht
Veebileht Foto: Repro

Just nelja-aastasteks saanud kaksikute üksikema kaasas käputäie IT-entusiaste ja tegi nädalalõpuga sisuliselt ära töö, mida riik viie aastaga ja miljonite kroonidega ei suutnud.

«Oma kaksikute pärast saigi tehtud - sellist kiiret lastehoidmist pidevalt vaja ei ole ja väga raske on leida sellist ajutist inimest, kes elaks lähedal ja saaks kiirelt reageerida,» räägib Diana Poudel, miks ta lastehoid.net loomise käsile võttis, kirjutas Õhtuleht.

Poudeli sõnul oli algselt kavas lapsehoidjad lihtsalt baasi koondada, kuid viimase kuu jooksul on tagasisidet ja ideid tulnud nii palju, et nüüd on plaan kasvatada palju komplekssem lahendus lastevanematele ja võimatu pole tulevikus isegi koduõpetajate pakkumine.

«Meil on pikk tee käia, aga viie aasta pärast meil on koht, kust lapsevanem saab lapse sünnist alates täisealiseks saamiseni väga erinevaid lahendusi, teenuseid, teadmisi,» sõnas ta.

Riigi infosüsteemide osakonna juhataja Margus Püüa sõnul hakkas sellist teenust mitme aasta eest looma ka riik, kuid seda oli erinevatel põhjustel raske käima panna, sest üks omavalitsus tohib näha ainult ühe omavalitsuse andmeid ja seal oli terve rida probleeme, miks ta ei käivitunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles