Valgudieet tappis naise: kui palju valku on liiga palju?

Angela Blumkvist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvind Balaraman / PantherMedia / Scanpix

Üha rohkem mehi ja naisi teadvustab endale valkude olulisust toitumise planeerimisel. Eriti, kui teed trenni. Segame proteiinipulbrit hommikusööki, ostame proteiinikohupiimasid ning otsime sobiva koguse ka lõunasöögist. Kuid kas liigne valgu sisse söömine võib olla eluohtlik?

Pärast 25-aastase Austraaliast pärit kulturisti Meegan Heffordi surma on paljud inimesed hakanud üle vaatama ka enda söödavaid koguseid. Meegan kannatas haruldase haiguse käes, mille tulemusena ei lagunda organism valke. Kahe lapse ema suri liiga suures koguses proteiini tarbimise tõttu.

Haigus on haruldane, üks inimene 8500-st sünnib selle haigusega. Küll aga on ohtlik asjaolu, et see on väga aladiagnoositud. Enamus inimesi ei tea selle diagnoosi olemasolust.

Turvaline on tarbida naistel 46 grammi valku päevas. Kui sinu eesmärgid vajavad suuremaid koguseid või lisada proteiini pubrina, on tark konsulteerida arstiga.

 

Sneaky

A post shared by • MEEGAN HEFFORD • (@meeganheff) on

Allikas: WellAndGood

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles