Uus moodne haigus: kas sina võid kannatada poreksia käes?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitriy Melnikov / PantherMedia / Scanpix

Poreksia on üsnagi uus haigus, millest paljud kuulnudki pole. Sellegipoolest kannatavad paljud naised selle sümptomite käes. 

Veedad tunde peegli ees enda nägu uurides, enne kui sõbrale endast pilti hakkad saatma? Või ehk on sinu teiseks koduks kosmeetikapoe pooride ahendamise lett? Sel juhul kannatad suure tõenäosusega uue moodsa tõve – poreksia käes. Usu või mitte, aga see on nahatervise viimase aja suurim mure. 

Probleemi nimi tuli Sydney nahaarstilt, dr Natasha Cookilt, kes sellest enda blogis kirjutas. Poreksia näol on tegemist ebaratsionaalse hirmuga suurte pooride ees. Nahaarstid tuletavad meelde, et kallite koorijatega näo hooldamine, samuti pooride pigistamine, ei pruugigi soovitud tulemusi anda. Suured poorid on üldjuhul geneetilised ning päris ära neid kaotada ei saa. Küll aga on pooride puhul abiks A-, B- ja C-vitamiinid. 

Allikas: DailyMail

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles