Eesti emad soovitavad: kõige hädavajalikumad tooted lapse kasvatamisel

Angela Blumkvist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mario Kelichhaus / PantherMedia /Scanpix

Kui minna poodi lasteasju vaatama, tõmbab silme eest kirjuks. Tooteid ja abivahendeid on lihtsalt nii palju, et õigete (vajalike) asjade sorteerimine võibki jääda katse-eksitus-meetodil põhinevaks. Siin tulevad aga appi emad, kes annavad nõu, mis nende jaoks lapse kasvatamisel on olnud asendamatud tooted.

  • Ühekordsed mähkmed. Lamamistool on ka elupäästja.
  • Minu oma küll veel pisike, kuid praegu on üheks parimaks abiliseks ergonoomiline kandekott. Lapsel mugav, endal mugav ja kerge last endaga igale poole kaasa võtta. Pisematest abimeestest on veel isekiikuv tool, nohupump ja tegelusmatt. Kindlasti tuleb neid aja jooksul veel, aga need praeguseks hetkeks lemmikud.
  • Peale lapsevankri nagu polegi midagi väga asendamatut. Babybjörni lamamistool oli ka üks väga hea abiline.
  • Liikuvale emale on väga väga suureks abimeheks turvahälli rattad - jah, last jõuab ka käe otsas tassida koos hälliga, aga mida kiiremini laps kasvab ja kaalus kogub, seda vaevalisemaks see läheb   Ja kui on kompaktsed rattad, saab käia igalpool alates toidupoest kuni muude poodideni, muudes asutustes ja igalpool, kus vaja korraks sisse astuda. Ja enamasti turvahäll ratastega väiksem kui nt poekäru (kui häll sinna sisse panna) ja seega ka mugavam liigelda.
  • Kaks parimat ostu üldse- beebimonitorid ja kontaktivaba termomeeter. Lisaks ühekordsetele mähkudele, niisketele salvrättidele ja muule tavapärasele kraamile.
  • Minu beebi ka veel väikene, aga hetkel on asendamatud ostud olnud: beebimonitor, kontaktivaba termomeeter, mähkimislaud ning vanker.
  • Minu jaoks olid asjalikud asjad: bodid, sukapüksid, tudukombed, Isofix kinnitusega turvahäll/turvatool, mängukaar, kulmukäärid, (kerg)käru, mida saab panna magamisasendisse, Babybjörn kõhukott, beebikiik, mängutekk, beebitalk, vann, rinnapump/rinnapiimakotid, plastist pudipõll, magamiskott, beebiäppid (Androidil Baby ESP äpp).
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles