Kümme huvitavat fakti vagiinast, mida sa veel ei teadnud

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Umbes poolel maakera populatsioonist on vagiina, kuid ometi ei tea me sellest kehaosast väga palju. Siin on mõned lõbusad faktid ja statistika, mida sa võiks teada.

  1. Maailma suurima vagiina rekord omistati aastal 1846 Anna Swanile ja selle ümbermõõt oli 15 sentimeetrit, teatab Health24.
  2. Esimene auru jõul töötav vibraator kandis nime «Manipulaator» ja selle leiutas aastal 1869 ameeriklane George Taylor.
  3. 1925. aastal leiutab Hans Hinselman kolposkoobi – kirurgilise vahendi, millega saab vagiinat uurida. Seda kasutati emakakaelavähi skriinimiseks.
  4. 2014. aastal sünnib esmakordselt terve beebi siirdatud emakaga naisele.
  5. Aastal 2015 õnnestub esmakordselt teadlaste meeskonnal edukalt siirdada laboris kasvatatud vagiina.
  6. Umbes üks beebi viiest sünnib ilma vagiinata, seda seisundit nimetatakse tupe ageneesiks.
  7. Kuigi seda esineb väga harva, siis mõned naised sünnivad kahe emakaga. Seda nimetatakse kaksikemakaks. On ka anomaaliaid, kus naine sünnib kahesarvelise emakaga, mis võib olla täielik või osaline ning ka vaheseinaga emakas, mis on kõige sagedasem (50 protsenti emakaanomaaliatest on just see).
  8. Keskmine naise orgasm kestab 6-10 sekundit, kuid võib kesta ka kuni 20 sekundit.
  9. Paljud eksperdid ütlevad, et vagiina on nagu isepuhastuv ahi – näärmed produtseerivad vajalikke vedelikke, mis puhastavad tuppe igapäevaselt surnud rakkudest.
  10. Tupe keskmine happesusetase on umbes 4, mis on võrdne veini, tomatite ja õllega.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles