Jah, ka naised pritsivad: kogu tõde naiste ejakuleerimisest

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: StockSnap / CC0 Licence

On mitmeid teooriaid selle kohta, miks mõned naised on võimelised rahuldust saades ejakuleerima ning hiljutised uuringud on näidanud, et see tõesti toimub nii ning on täiesti loomulik nähtus.

Health24 kirjutab, et naiste ejakulatsioon on märgatava koguse vedeliku eritumine ureetrast orgasmi ajal. Hinnanguliselt 10-40 protsenti naisi on selleks võimelised. Vedelik võib välimuselt ja konsistentsilt erineda, olla läbipaistev või piimjas, vee moodi lahja või kleepuv. Ka kogused varieeruvad lusikatäiest kuni tassitäieni.

Dalhousie ülikooli professor Ed Belzer on asja uurinud ning leidis, et vedelikus leidub erinev kogus happelist fosfataasi, varem usuti, et seda suudavad toota vaid meeste eesnäärmed. Samuti on uuringud näidanud, et vedelikus on üsna vähe karbamiidi ehk kusiainet ja kreatiniini – aineid, millest peamiselt uriin koosneb.

Kuigi pole päriselt kindel, millest naiste ejakulatsioonivedelik koosneb, on uurijad jõudnud järeldusele, et tegemist pole uriiniga ja samuti pole tegemist lõhnatu Bartholini näärme toodanguga, mis niisutab vagiinat, vaid kombinatsiooniga uriinist, happelisest fosfotaasist ja teistest kemikaalidest. Need uuringud ka viitavad, et naistel on olemas eesnäärme-laadne nääre, mille olemasolust varem ei teatud.

Kuidas seda saavutada?

Naised, kes suudavad ejakuleerida, teevad seda orgasmi ajal. Günekoloogilised uuringud on näidanud, et enamik naiste ejakuleerimisi toimub, kui seksuaalselt stimuleerida G-punkti. Erutudes see paisub ning hakkab ureetra kaudu vedelikku eritama. Kliinilised uuringud on ka näidanud, et naiste reageerimine G-punkti massaažile on ääretult sarnane meeste reageeringule, kui nende eesnääret stimuleeritakse – esimesed paar sekundit tekitavad tugeva urineerimisvajaduse, kuid see kiiresti asendub märgatava seksuaalse naudinguga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles