Kui valetad suhtes nende asjade kohta, siis see ei jää kestma

Annaliis Laidre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arne Trautmann / PantherMedia / Scanpix

Millised on need valed, mis võivad teie suhtele kriipsu peale tõmmata? Kuidas toimid sina oma suhtes, kas oled valetanud nende asjade kohta? Tegelikult muudad enda elu palju kergemaks, kui oled oma partneri vastu aus.

1. Valetad oma soovide ja vajaduste kohta

Kui sa tõeliselt soovid lapsi ning abielu (võib-olla mõlemat) või vajad, et partner pärast pikka päeva sulle jalamassaaži teeks, aga kunagi ei jaga neid soove temaga, siis teie suhe ei saa pikas perspektiivis püsima jääda. Miks? Sest suhe toimib ainult sellisel juhul, kui mõlemad partnerid on avatud oma soovide osas, jagavad partneriga oma mõtteid ja ihasid.

Kui sa vajad midagi, siis ütle seda oma partnerile ja sama peaks tegema ka tema. Aga tähtis on see, et sa oleksid esmalt ise oma soovidest teadlik ja oskaksid neid selgelt väljendada. Mõned inimesed kipuvad arvama, et partner mõistab ise nende vajadusi, ilma midagi ütlemata, aga sellele lootma ei tasu kindlasti jääda.

2. Valetad oma tunnete kohta

Kui me käime kohtamas, siis on väga oluline, et me ei peidaks oma vigu või ei varjaks oma tugevusi, eesmärgiga kellelegi meeldida. Toimiv suhe saab areneda ainult siis, kui me esitleme ennast ausalt.

Reaalsete tunnete varjamine on kahjulik nii meie kehale kui ka suhtele. Sellele vaatamata ei tasu välja näidata kõiki pisemaidki emotsioone, mis meil on, vaid me peame tunnetama, milline on tervislik hulk. Tähtis on esmalt enda tunnetes selgusele jõuda ja siis nendest alles partneriga rääkida, muidu tekitame ainult palju segadust ja partner ei oska olukorraga toime tulla.

Kui sa oled endast väljas või pahane, siis ära ütle partnerile, et sul on kõik korras. Räägi talle oma tunnetest, muidu ei jõua te üheskoos kaugele.

3. Valetad oma ekside kohta

Mis puutub sinu minevikku, siis ausus on parim variant. Näiteks käisid sa kohtamas kellegagi, keda sinu partner teab, aga sa ei avalikusta seda – või mõni muu situatsioon, mis näitab, et sa ei ole aus eelmiste suhete osas. Ära ütle partnerile, et sul polnud enda eksiga midagi erilist, kui tegelikult olite lausa kihlatud.

4. Valetad laste saamise soovi kohta

Kui sa ei taha lapsi, siis tasub sellest nii vara rääkida, kui võimalik, sest see võib tulevikus suhtele saatuslikuks saada. Ja kui sa tahad lapsi, siis sellest peaks ka rääkima, sest äkki partner ei taha?

Mis puutub kohtingutel käimisesse, siis kõik te üksteise eest varjate tuleb lõpuks ikka välja ja võib haiget teha. Pea meeles, et ausus on suhete puhul võti. Lihtsalt partnerile meeltmööda olemine ei ole kokkuvõttes kellelegi abiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles