Parasjagu loominguline blokk? See jook aitab!

Annaliis Laidre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Craig Robinson / PantherMedia / Scanpix

Kas sul on mõnikord ette tulnud olukordi, kus tunned, et mingusugune blokk on ees ja mõte üldse ei liigu? Sellele olukorrale võib olla lahendus, nimelt on teadlased avastanud veel ühe viisi, kuidas olla loomingulisem. Abiks on üks jook, aga ainult siis, kui seda väga mõõdukalt tarbida.

Kui sul on loominguline blokk, siis õlle joomine võib aidata tõsta sinu produktiivsust ja võimet kastist välja mõelda, näitavad uuringud.

Austria teadlased leidsid, et inimesed lahendavad loomingulisi ülesandeid paremini, kui nad on joonud mõõdukas koguses alkoholi.

Eksperimendi käigus jõid mehed ära 470 ml ja naised 350 ml õlut, nende testi tulemused tõusid ligi 40 protsenti võrreldes sellega, kui nad ei olnud õlut joonud.

Alkohol aitab eemaldada parameetrid, mis probleemi ümbritsevad, lubades mõelda loomingulisemaid mõtteid, ütlesid uuringu läbiviijad.

Loomingulist sooritust alkohol küll parandab, aga see võib takistada ülesannete täitmist, mis nõuavad motoorseid oskuseid, näiteks nagu joonistamine või tantsimine, kirjutab deccanchronicle.com.

«Tasub meeles pidada, et efektiivne mõju on ainult tagasihoidliku hulga alkoholi tarvitamisel, sest liigne alkoholitarbimine pigem kahjustab loomingulist tootlikust,» ütleb Austria teadlane Mathias Benedek.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles