Valid tööleminekuks riideid? Neid asju ei tohiks sa tööl kanda

Angela Blumkvist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erik Reis / PantherMedia / Scanpix

Tööle minekuks riietuse valimine võib olla keeruline. Milline on töö iseloom? Kas sellega on mugav? Kas see näeb välja esinduslik? Siin on kuus viga, mida töörõivaste valimisel teha ei tasuks.

Liiga palju lõhnaõli

Olla kella 9–17 ühes ruumis kellegagi, kes lõhnab nagu poleks nädal aega pesnud (või on lihtsalt lõhnaõlisse kastetud), on üpris halb. Jää lõhnastamisega hea maitse raamidesse, ära vala end lõhnaga üle. Usu, teised hindavad seda väga.

Plätud

Kuigi kontorites muutuvad ettekirjutused riietusele üha vabamaks, ei tasuks unustada, et oled siiski tööl (mitte rannas). Unusta mugavad plätud, kui sa just rannabaaris ei tööta. Sel juhul naudi tööd kas või paljajalu.

Lohvakad riided

Kuigi tööl tuleb end mugavalt tunda, ei taha sa näha välja, nagu oleksid just voodist tõusnud. Tööriietus peaks olema esinduslik ning korrektne (ka siis, kui riietud mugavalt).

Trenniriided

Trenniriided on praegu väga in, kuid töökoht pole see, kus enda moekat treeningvarustust näidata. Jäta meelde, et lähed tööle, mitte jõusaali. Muide, paljud tööandjad kortsutavad kulmu ka lihtsalt tossude kandmise peale.

Liiga kitsad ja paljastavad riided

Kuigi põhiline arusaam kontoris töötava naise riietusest on kitsas pliiats-seelik, siis riided, mis paljastavad nahka liiga palju, ei sobi mitte. Madala värvli ja suure dekolteega riided peaksid jääma pidudele.

Liiga suured ehted

Pikalt rippuvad, teravad, kolisevad ja ekstravagantsed ehted ei sobi tööle. Eriti, kui oled mingil moel klientidega seotud. Esiteks võivad suured ehted olla ohtlikud või takistavad töö tegemist. Teiseks ei taha sa enda terava käevõruga klienti vigastada.

Allikas: TheList

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles