Kuus asja, millest sa ei pea rasedaks jäädes loobuma

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui sa oled rasedaks jäänud, võib sulle tunduda, et ühtäkki pole sulle enam midagi lubatud – isegi valed riided võivad beebile ohtlikud olla, või nii vähemalt tundub, sest kogu maailm on täis õpetajaid ja tarku prouasid, kes lahkelt sulle käske ja keelde jagavad. Tegelikult on aga küllalt asju, millest sa titte oodates loobuma ei pea.

Foto: Scanpix / Stocksnap

Tuunikalavõileivad

Tuunikala sisaldab küll elavhõbedat, kuid üldiselt usuvad arstid, et kord nädalas portsjoni söömine on riskivaba – kala söömine on iseenesest juba kasulik.

Treeningud

Purewow kirjutab, et sa mitte ainult ei tohi rasedana trenni teha, vaid suisa peaksid. Trenn aitab toetada sind sünnituse ajal ja ka hiljem on taastumine lihtsam. Rusikareegel on, et kui sul juba on regulaarne treeningkava, siis võid sa seda samal määral jätkata seni, kuni end mugavalt tunned. Pea enne nõu arstiga.

Kofeiin

Ameerika spetsialistid kinnitavad, et päevas võid sa ohutult rasedana tarbida kuni 200 mg kofeiini, seega 150 mg suur latte on täiesti okei. Kofeiinivaba kohv sisaldab samuti tegelikult mingil määral kofeiini, kuid selleks peaksid sa seda ära jooma 14 tassi, et ligilähedalegi jõuda.

Sushi

Toorest kala ära söö, kuid sushi'sid on ka muuga!

Triibud

Juhtivad tervisespetsialistid kinnitavad, et juuste blondeerimine raseduse ajal on ohutu, sest vaid väga väike osa juuksevärvi imendub läbi naha.

Klaasike veini

Kõigepealt: raseduse ajal ei soovitata loomulikult üldse alkoholi tarbida. Küll aga on palju uuringuid (peamiselt Euroopast), mis on näidanud, et kui võrreldi emasid, kes ei joonud raseduse ajal üldse emadega, kes tarbisid kuni kaheksa alkoholiühikut (paar klaasi veini) nädalas, siis ei olnud näha vahet loote arengus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles