Uuring toob kiilakatele meestele rõõmusõnumeid

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Anna Omelchenko / PantherMedia / Scanpix

Olgu su juuksed pealaelt kergelt hõrenevad, täiesti välja kukkumas või juba ammune mälestus – aja pea uhkelt püsti!

Paljud meie lemmikkuulsustest ja edukatest ärimeestest on kiilakad – on midagi väga võimukat mehe juures, kes on kiilakas. The Rock, Bruce Willis, Samuel L. Jackson – vaid mõned nimed, kes kannavad juustevaba pead uhkusega ja on seejuures kuumad tegijad.

Pennsylvania ülikoolis tehti kolm eraldiseisvat katset, mis kõik tõestasid, et kiilakaid mehi peetakse domineerivamateks ja et mehed, kelle juuksed on hõrenemas, võidavad, kui ajavad pea ise kiilaks.

Teaduri Albert Mannese sõnul peitub põhjus kultuuritaustas – puhtaks pöetud pead on tavaliselt olnud meestel, kes teevad traditsiooniliselt maskuliinset tööd, seega paistavad nad domineerivamad tänu stereotüüpsetele seostele.

Samuti avastati, et pöetud peaga mehed näevad oma east neli aastat vanemad välja, kirjutab Unilad. Mannes aga soovitab uuringute valguses mitte põdeda nii väga hõrenevate juuste pärast ja raisata raha erinevatele toodetele, mis peaks kiharad taastama, vaid lihtsalt uhkusega pea paljaks pügada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles