Mida pead teadma sõprusest, kus on seks mängus?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Boonusega (loe: seksiga) sõpruses kehtivad hoopis teised reeglid, kui tavalistes suhetes. Mõni ei näe sellises korralduses midagi erilist, kuid mõtlematult käitudes võib olukord muutuda üsna keeruliseks.

Iga juhtum on erinev, kuid ennetavalt pani shine.yahoo.com kirja mõned põhitõed, et vältida draamasid ja segadusi.

Sa ei pruugi olla ainus

Kui kaks inimest on sõbrad, kes vahel seksivad, võivad nad eeldada, et on ainsad, kellega teine magab – see võib tõest väga kaugel olla. Teisel inimesel võib olla sarnane intiimne suhe mitmetega. Kui soovid teada, on sul õigus seda enda tervise nimel küsida.

Sellest võib areneda midagi rohkemat

Mõned astuvad antud boonusega sõprusesse, arvates, et nii see suhe ka jääb. Enamik püüab vältida igasuguste tunnete tekkimist, kuid need ilmuvad ühel või mõlemal poolel rohkematel juhtudel, kui seda ära suudetakse hoida.

Enne sellise suhtega alustamist mõtle, mida teeksid juhul, kui partneril peaksid sinu vastu sügavamad tunded tekkima või vastupidi. See aitab sind ette valmistada juhuks, kui olukord peaks ette tulema ja sul tuleb selle kohta midagi öelda.

Sellest ei pruugi midagi areneda

Teine võimalus on, et soovitud suhet sellest ei arene – mõni nõustub antud korraldusega, kui juba teise inimese vastu tunded on tekkinud, lootes, et seks aitab suhte järgmisele tasandile viia. Võimalik, et seda ei juhtu. Ära kunagi lisa sõprussuhtele seksi, oodates, et see kuhugi areneb või et see on rohkemat kui seks.

Teil mõlemal on väga vähe õigusi

Mõlemal poolel on sellises sõprussuhtes väga vähe õigusi, kuid seda kiputakse mõnikord unustama. Õiguste hulka, mis sul on, kuuluvad: kaitsevahendi kasutamise nõudmine, teadmine, kas teisel on veel seksuaalpartnereid ja vastastikuse austuse ootamine.

Mõni unustab, et tal pole mingit õigust inimese teiste suhete pärast armukadedaks või vihaseks minna. Sõber, kellega vahel seksid, ei ole armusuhte partner ning seda tuleks meeles pidada.

Kui juba alustad, siis puudub tagasitee

Kui kaasate kord juba oma sõprusesse seksi, ei saa te enam seda olematuks muuta. Mida kauem sellises suhtes olla, seda raskem on üldse sõpradeks jääda. Ole selleks valmis enne, kui üldse millegagi alustad – sulle peab sobima idee, et inimene ei pruugi enam sinu ellu kuuluda, kui teie seksiga suhe peaks otsakorrale jõudma.

Boonusega sõprussuhe on võimalik olenevalt inimestest, kuid mõlemad pooled peavad asjadesse ühtmoodi suhtuma enne seda teed minemist. Et vältida segadust ja haigetsaamisi, tuleb kõigepealt seda arutada ja reeglid paika panna. Ning eelkõige peavad mõlemad kindlad olema, et saavad sedalaadi suhtega hakkama ning on valmis end siduma, teades, et tagasi pole võimalik pöörduda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles