Kolm märki, et teie tülid on täiesti normaalsed

Annaliis Laidre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Scanpix

Suhtes tülide esinemine on täiesti normaalne. Mõnikord on kõige ebatervislikumad just need suhted, kus pealtnäha on kõik hästi, aga mõlema paarilise sees pulbitsevad negatiivsed tunded, millest vaikitakse. Kõik suhtes esinevad tülid siiski pole normaalsed. Tülide produktiivsus on see, mis loeb. Seega, millised on märgid, et te tülitsete tervislikul viisil?

Suhteekspert Erika Ettin selgitab, millised märgid on need, mis viitavad sellele, et teie tülitsemine on täiesti OK.

Räägite asjadest koheselt

Tervislik tülitsemine suhtes on siis, kui te olete võimelised probleemi lahendama ühe tüli käigus. See tähendab seda, et sa ei venita tüli pikemaks, puudub passiivne agressiivsus, vaikimine või vihaselt voodisse minemine.

Aga kuidas saavutada konfliktile kiiresti ja efektiivselt hea lahendus? «Kuula teist inimest, selgita talle, kuidas tema käitumine paneb sind tundma. Katsu mitte karjuda, püüa mõista partneri seisukohta ja ära kõnni vaikides minema,» selgitab Etti.

Sa ei pea vimma

Hea konflikti lahendus tähendab tegelikult seda, et konflikt on lõplikult lahendatud ja probleem ei tule uuesti ja uuesti üles. Kui sinu partner unustas kolm nädalat tagasi nõusid pesta ja sa otsustad selle uues tülis tõstatada, siis ei lahenda sa teie konflikti tervislikult. Ettin selgitab, et kui sa lahendad konflikti normaalselt ja produktiivselt, siis ei hoia sa vimma, ega kasuta eelmise tüli põhjust enam uuesti partneri vastu.

See tähendab, et iga tüli peab leidma oma lõpliku lahenduse, enne kui liigute edasi. Vastasel juhul jääb pahameel kestma, keeb lõpuks üle ja purskab vulkaanina välja. Näiteks ühel õhtul sõidab sinu partner liiga aeglaselt ja järsku leiad sa ennast tema peale karjumast, sest ta oli õhtusöögil sinu vanematega liiga palju telefonis.

Sa ei pea arvet

Tervisliku tülitsemise puhul ei pea sa arvet kõikide asjade kohta, mida sinu partner on teie suhte jooksul «valesti» teinud. Etting selgitab veel, et aus tülitsemine on siis, kui tülitsetakse ühe konkreetse asja pärast, mitte ei tõmmata vanu probleeme üles.

Tülitsemine on tavaline osa igast suhtest, aga tähtis on saavutada hea ja respekteeriv lahendus konfliktile. See tähendab ausat ja siirast suhtlust ning probleemide kohest lahendamist. Ära pea arvet vigade üle, ega hoia vimma, kirjutab Elite Daily.

Pea meeles, et teil on ühine eesmärk: õnnelik suhe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles