Mida oleksid mehed enne lahutust tahtnud teada?

Annaliis Laidre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Scanpix

Lahutus on üks nendest asjadest, mille puhul sa alati loodad, et sina ei pea seda kogema. Kurb fakt on paraku see, et palju inimesed peavad. Ja kui sa ei ole just lahutusadvokaat, siis ei ole sul erilist aimu selle bürokraatlikust poolest, ega ka vaimsest või füüsilisest poolest.

Me tahtsime kuulda lahutuse läbi teinud meeste kogemusi ja saada teada, millest nad oleksid juba enne lahutuse algust soovinud teadlikud olla. Women's Health kirjutab seitsme mehe kogemusest.

Nende meeste lood on teie ees.

1. «Ma soovin, et oleksin teadnud, kui raske see olema saab. Ma arvasin, et lahutuse küsimisele ja selles vallas kokkuleppele jõudmisele järgneb kergendustunne, aga see polnud nii. Lõpuks, kui see oli reaalselt tehtud, saabus ka kergendustunne, aga sinna jõudmine oli ekstreemselt raske. Meie jagasime on vara üsna sõbralikult ära, ma ei taha isegi mõelda, kui jube oleks olnud asi inetu lahutuse puhul.»

2. «Ma ei ole kindel, kas tunded üldse lähevad kunagi ära. Lahutusest on möödas kolm aastat ja need on senini minuga. Ma tean, et me ei olnud eksiga üksteise jaoks loodud ja meie suhe ei oleks nagunii kestma jäänud, aga mul on siiski valus mõelda, et ta käib kohtamas nüüd teiste meestega. Mina kohtun ka uute inimestega, aga see on siiani raske.»

3. «Alguses ma polnud kindel, et lahkuminek ja lahutamine on õiged asjad, mida teha. Nüüd ma tean, et olid. Ma olen õnnelikum ja samuti on ka mu eksnaine. Me jäime tegelikult sõpradeks, hoolimata sellest, et meil ei olnud lapsi. Kui ma oleksin teadnud, et see on õige tegu, siis oleks see juba varem juhtunud.»

4. «Võimatu on kirjeldada seda, mis tunne on maksta elatisraha naisele, kellelt sa küsisid lahutust, sest ta pettis sind. Minu jaoks on see hullumeelne, aga seadus kohustab mind seda tegema. Lisaks olid suured kulutused advokaatidele ja muudele sellistele asjadele. Kindlasti ei ole asi nii lihtne, et igaüks läheb lihtsalt oma teed, vähemalt mitte minu kogemuse põhjal. Ma ei usu, et kunagi uuesti abiellun.»

5. «Mina ja minu eksnaine oleme kindlasti üks nendest paaridest, kes oli liiga kaua laste pärast koos. Tuli välja, et muretsesime laste pärast asjatult. Kui teatasime neile oma lahutusest, siis leppisid nad sellega päris hästi. Tegelikult on lastel palju hullem näha vanemaid tülitsemas ja õnnetutena, kergem on taluda nende lahusolekut. Lahutus ei olnud meie jaoks maailma lõpp, sama käib ka laste kohta.»

6. «Mul polnud õrna aimugi, et uuesti kohtamas käimine võib nii raske olla. Eriti raske on ennast avada uuele inimesele. Me oli eksnaisega koos keskkoolist saadik ja mul polnud kedagi teist peale tema olnud. Ma ei väga teadnudki, kuidas üldse kohtamas käia ja eriti raske oli kasutada neid kohtinguäppe, mis tänapäeval olemas on. Ma ei taha uuesti haiget saada, seetõttu on mul väga raske uute inimestega suhelda.»

7. «Sa kannad tiitlit «lahutatud inimene» ja see tegelikult ei lähe ära. See on muutunud mind kirjeldavaks omaduseks ja ma ei suuda seda mitte mainida. Kõik minu kohtingukaaslased ja sõbrad on alati sellest teemast huvitatud.»

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles