Imetamisnõustaja: see on meeste süü, et naised liiga vara imetamise lõpetavad!

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Aastaid vabatahtliku imetamisnõustajana naisi aidanud Jeanette Kupfermann nägi enda sõnul perekooli loengutesse ilmunud isade põhjal seda, mis tavaliselt jääb koduseinte vahele.

Kupfermann hakkas imetamisnõustajaks pärast oma tütre sündi 1967. aastal. Tol ajal polnud isadel kombeks beebiga palju tegeleda, kuid aja jooksul on toimunud suur muutus ning üha rohkem mehi võtab osa loengutest ja perekooli õpetest. «Jõudsin kiirelt järeldusele, et selle taga polnud igatsus oma beebi eest hoolitseda või naisele puhkust anda, miks isad abi palusid - see oli hoopis midagi muud. Nad tahtsid oma naist tagasi,» kirjutab ta Daily Mailis.

Imetamisnõustaja sõnul oli näha, kui väsinud olid isad sellest, et laps on klammerdunud ema külge ja tema saab vähem tähelepanu, naisel on aga libiido langenud. Need mehed tahtsid, et lapse imetamine lõppeks.

«Paneb mõtlema, kas see ongi päris ja väljaütlemata põhjus, miks nii paljud naised lõpetavad enneaegselt imetamise,» oletab ta. «Kui tihti on noored emad mulle kurtnud, et mehed on lapse rinnaga toitmise peale armukadedad, tehes halvustavaid ja tasahilju õõnestavaid märkusi.»

Imetamisnõustaja selgitusel on partneri toetus naise imetamisvõimele hädavajalik ja kui seda ei ole, jätabki naine imetamise katki. «Tänapäeva mehed ei käitu küll nii jälgilt nagu sarja «Poldark» tegelane Rev Whitworth, kes nõuab julmalt oma «abieluõigusi», kuid nad õõnestavad oma naise enesekindlust «naljadega» välja veninud rindadest ja sellega, et jõllitavad meelega rannas nõtkeid 18-aastaseid, sest nad on lihtsalt armukadedad ja tunnevad end kõrvalejäetuna.»

Seetõttu satuvad imetamisnõustaja selgitusel naised paanikasse ja kardavad, et mees leiab omale kellegi uue või sukeldub pornosse. Süü- ja alaväärsustunne võib viia rasedusjärgse depressioonini ning põhjustada imetamisest loobumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles