Mida mitte öelda lühikeste juustega naisele

Annaliis Laidre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Craig Robinson / PantherMedia / Scanpix

Lühikesed juuksed võivad olla õnnistus või needus. Needuse osa tuleb tavaliselt sellest, et inimesed ei suuda mööda vaadata sinu juuste pikkusest. See ei ole kellegi süü, sest ühiskonnal on paraku veider kiiks juuste pikkusega.

Jasmine Vaughn-Hall toob välja seitse ütlust või küsimust, millega lühikeste juustega naised peavad pidevalt kokku puutuma. Kas sina oled tuttav mõnega neist?

«Kas sa ei igatse pikemaid juukseid?»

Enamasti lõikavad inimesed juuksed lühikeseks seetõttu, et nad tunnevad ennast sellise stiiliga mugavamalt. Pealegi, me igatseme siin elus paljusid asju, see ei tähenda, et me tingimata vajame neid. Kas keegi küsiks sama asja inimeselt, kes lõikas endal juukseotsad maha?

«Vau, sa oled nii julge!»

See on kõigest juukselõikus! Inimesed peavad sind julgeks seetõttu, et lühikeste juustega on suurem risk kogeda teiste hukkamõistu ja sattuda küsimuste laviini alla.

«Sul nii veab, et su juuksed on lühikesed»

Veab? Mitte päris. Miljoni euro võitmine langeks kategooriasse «vedamine.» Juuste lõikamine on enamike jaoks siiski valik ja seda saab igaüks soovi korral teha. Kui juuste lõikamine teeb sind õnnelikuks, siis miks ei ole sina see lühikeste juustega?

«Millal sa juuksed tagasi pikemaks kasvatad?»

Ma ei ole määranud oma lühikestele juustele aegumiskuupäeva. Miks sul on midagi selle vastu, et olen otsustanud lühikeste juuste kasuks? Jah, need kasvavad tagasi, aga mul on alati võimalus need uuesti maha lõigata. Saad sa aru sellest tsüklist?

«Kuidas sa said kõik oma kaunid juuksed maha lõigata?»

Ma külastasin sellist kohta nagu juuksurisalong, seal oled sina ja sinu juuksed lahkelt oodatud. Kui sa suudad piisavalt kaua paigal istuda, siis lahkud tõenäoliselt kauni tulemusega. Ainuke pingutus, mis juuste lõikamiseks on tarvis teha, on püsti tõusmine ja kodust väljumine.

«Mida (sisesta nimi) sellest arvab?»

Kas mitte mina pole see, kes sellise peaga iga päev ringi kõnnib? Muidugi sa võid arvestada oma kallima arvamusega, aga lõppude lõpuks on see sinu otsustada. Kellegi teise arvamus ei tohiks mõjutada seda, kuidas sina tahad välja näha.

«Sa näed välja nagu (sisesta stereotüüpiline inimene lühikeste juustega)»

Kui saaksin euro iga kord, kui keegi ütleb mulle, et näen välja inimese moodi, kes on minust tegelikult täiesti erinev, siis oleks kõik mu laenud juba ammu makstud. See on natukene absurdne, sest lühikeste juustega inimesed ei ole kõik ühtemoodi. Me oleme kõik erilised.

Allikas: Elite Daily

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles