Kõige seksikam emotsioon, mida mehel tasub näidata

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uhke mees on seksikas mees.
Uhke mees on seksikas mees. Foto: Panther Media/Scanpix

See lugu on meestele, kes tahavad olla naiste silmis seksuaalselt atraktiivsemad.

Dr Alec Beall kirjutab ajakirjas Psychology Today, et on oma töös otsinud vastust küsimusele, milline on kõige seksikam emotsioon, mida mees võib naistele näidata. Ja seda mitte inimeste arvamuse, vaid teaduasjakirjades avaldatud empiiriliste andmete põhjal.

2011. aastal avaldas ta koos kolleegi Jessica Tracyga uuringu, milles paluti eri meetoditega hinnata naistel seda, kui atraktiivseks peavad nad pilte meestest, kes olid fotol nähtavalt kas uhked, häbenevad, õnnelikud või neutraalsed.

Nii leidsid nad, et rõõmsaid mehi ei peeta kuigi seksikaks. Kõigist neljast emotsioonide väljendusest peeti õnne kõige vähem atraktiivseks. Samu tulemusi näitas katse tutvumisportaali OkCupid profiilipiltidega, kus võrreldi naeratavate ja mittenaeratavate meeste profiilipiltide menu.

Võiks ju arvata, et naeratav mees meeldib naistele, sest tundub sõbralik ja hea suhtleja. Peetakse ju naeratust usaldusväärsuse märgiks. Ometi võivad naised tõlgendada seda teisiti - meelheitena. Tuleb välja, et õnne ja rõõmu näitamine naistega tutvudes tuleb kasuks siis, kui otsid lihtsalt sõpra.

Häbelikkust mehe pilgus pidasid aga naised (eriti noored naised) üsna atraktiivseks. Kusjuures vahe uhke ilmega ei olnud eriti suur.

Häbenev pilk otsib lepitust – see on märk, et mees on eksinud mingi sotsiaalse normi vastu, kuid on samas sellest ise teadlik ja tunneb kahetsust. Teisisõnu on see siiras tunnus, et mees tunnistab oma varasemaid eksimusi ning on võimeline paremaks muutuma. Millegipärast kütkestab naisi mõte sellest, et nad muudavad «paha poisi» heaks ja suunavad ta õigele teele.

Uhke mees on väga atraktiivne

Ka varasemad uuringud on näidanud, et mehi, kes on enda üle uhked, peetakse paremaks neist, kes väljendavad mis tahes teisi emotsioone. Kuna uhkus väljendab muuhulgas ka paremat sotsiaalset staatust, on see naiste silmis väga atraktiivne.

Lisaks tasub arvesse võtta ka seda, kuidas uhke ilme mehe füüsist muudab – rinna ette ajamine rõhutab ülakeha suurust ja lihaseid. See on kahtlemata naiste meelest seksikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles