Lugeja suvest lastega: igavusest päästab purjekas ja tünnisaun

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: JCB Prod / PantherMedia / Scanpix

Jahe ilm pole andnud sel aastal palju võimalust ujumaskäimiseks või rannapuhkuseks, aga selle mure lahendab ära meie peres tünnisaun, mis tõesti ilma liialdusteta sel suvel on tõesti igal nädalal soojaks köetud. Amway lugejamängu raames kirjutab lugeja Sigrid sellest, kuidas nende peres lapsed suve veedavad.

«Põhiliselt on meie suvi täis külalisi ja seega veedame enamuse suve kodus neid vastu võttes. Kui külaliste vahelt aega endal saarelt põgeneda jääb, siis puhkame enamasti siiski Lõuna-Eestis. Suur väljasõit toimus muidugi Lotemaale, kus tegevust terveks pikaks päevaks nii suurtele kui väikestele. Külastatud sai nii erinevaid külapäevasid kui lastefestivali, lõbustusparki ja erinevaid kontserte, mida tõesti suvel Saaremaal jagub küll igale maitsele; ette sai võetud esmakordne rongisõit Piusa koobastesse.

Kodused puhkusepäevad ilusa ilma korral on sel aastal möödunud lastel purjetamas käies, mis ka ilusa tuulevaikse ilmaga võib olla tõeline seiklus. Kui kajutis enam mängida ei viitsi, siis on põnev lastel üle purjekaääre vette vahtides mööduvaid millimallikaid üle lugeda ning nende suurusi võrrelda ja vees ujuvatele kaladele nimesid välja mõelda.

Ja kui lõunaks tünn soojaks köetud ning lapsed sinna sisse lubada, siis enne õhtut krimpsus taldade ja peopesadeta ei tule sealt küll keegi välja. Soe tünn ja isegi vihmase ilmaga pole lapsed toas pidanud istuma!

Eesti suved on siiski meie pere jaoks Eestis ringi käimise aeg ja tegevust leidub siin küllaga. Lapsed väsivad ka suurest ringiräntsimisest ära ja vahel on ka niisama hea kodus kaua magada, päeval niisama omaette joonistada, panna kokku Legosid, uurida mõnd raamatut, hüpata batuudil ja päikest võtta, ilma et sul oleks täpne päevaplaan paika pandud ja terve päev ära organiseeritud.»

Ootame lugejakirju veel selle nädala lõpuni, kirjuta meile, et võita magusaid auhindu!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles