Üheksa üllatavat fakti seksi ja armastuse kohta

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Muidugi teame me, kuidas seks töötab, aga kui palju tead sa tegelikult selle kohta, mis su kehas toimub?

Health.com on kokku korjanud kõige põnevamad seksi ja armastusega seotud faktid. Vaata galeriid!

ABIKAASADEL VÕIB OLLA SARNANE DNA. Teadlased juba teavad, et inimesed valivad partnereid «enda näo» järgi ehk võttes arvesse rassi, haridustaset jms. Kuid üks uuring leidis ka, et inimesed abielluvad nendega, kel on sarnane DNA. 825 tavalise ameeriklase DNAd uurides avastati, et abielupaaride DNAs on vähem erinevusi kui näiteks on kahe suvalise inimese DNAs.

ROMANTILISTE KOMÖÖDIATE VAATAMINE VÕIB SUHET TUGEVDADA. Üks uuring näitas, et kui paarid vaatavad koos filme ja hiljem nende üle arutlevad, aitab see vähendada lahutuse tõenäosust. Võtmeks on rääkida teie enda suhtest nähtud filmi kontekstis.

MÕNEDE INIMESTE AJU «NÕUAB» ROHKEM SEKSI. Põhjus, kui palju sul sekspartnereid on, võib peituda su ajus. Üks uuring nimelt näitas, et teatud inimeste ajud on seksile rohkem vastuvõtlikud ja nad on ka seksi mõttes seikluslikumad.

MADAL KOLESTEROOLITASE MÕJUTAB SU VOODIOSAVUST. Kõrge kolesteroolitase põhjustab meestel probleeme erektsiooniga, kuid hea uudis on see, et mehed, kes saavad oma kolesteroolitaseme kontrolli alla, näevad tõenäoliselt paranemist ka voodis.

MADAL VERESUHKRUTASE TEKITAB SUHTES TÜLISID. Ohio ülikoolis leiti, et mõnikord võib suhtetülide põhjuseks olla madal veresuhkur. Lihtne, kuid töötav nõuanne: kui sa pead kallimaga raske vestluse maha pidama, tee seda täis kõhuga.

ALANDLIKKUS AITAB ARMUELU. Kui sul on raskusi kohtingukaaslase leidmisega, püüa näida vähem upsakas. Ülbuse kahjulikku ning tagasihoidlikkuse kasulikku mõju suhetele on näidanud mitmed uuringud.

ROADTRIP VÕIB TEIE SUHET TUGEVDADA. Pikk autosõit ei näi esmapilgul hea mõttena, kui teil on lahendamata probleeme, kuid paljude paaride jaoks on see tegelikult hea viis, kuidas asjad selgeks rääkida, usub dr Matthew Johnson, kes on Binghamtoni ülikooli pereuuringute keskuse juhataja. Samuti on reis heaks viisiks, kuidas oma partnerit paremini tundma õppida.

NAISED SAAVAD MUUTA OMA HÄÄLE «SEKSIKAMAKS», MEHED MITTE. Üks uuring leidis, et naised saavad meelega muuta oma hääletämbrit, et kõlada seksikamalt. Kui aga mehed püüdsid seksikamalt kõlada, siis anti neile hoopis halvemad hinnangud!

SEKS PÕLETAB KALOREID. Tund aega voodiakrobaatikat võib võrduda pooletunnise sörgiga. Nii leiti Quebeci ülikoolis läbi viidud uuringus. Keskmiselt kulutame me minutis seksides 3,1 (naised) 4,2 (mehed) kalorit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles