Sinu kinnisideeks on olla ideaalne? Sinu aju kannatab selle all

Angela Blumkvist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Scanpix

Paljud meist ajavad taga mingit ideaali- karjäär, finantsiline võimekus, välimus, kaaslane. Aga mida tegelikult ideaali jahtimine sinu ajuga teeb? Usud, et ideaalile keskendumine viib sihile? Vastus võib sind üllatada.

Sihikindlus on hea, kuid liigne kinnisidee ideaalsusest kurnab su aju. Ideaalsus on väga ebatõenäoline, mida inimene ka alateadlikult tajub, kuid siiski sinna suunas töötab. Paned enda teadmata oma kõige targema organi stressiolukorda. See stress töötab sulle vastu, mistõttu on keerulisem eesmärke saavutada.

Selle seisundi nimi on tööhalvatus ja see on tõesti defineeritud seisund. Tööhalvatus tähendab, et su aju on pingest ja stressist nii väsinud, et ei suuda sinuga koostööd teha. Uuringud on näidanud, et pannes aju pingelisse stressiolukorda, ei ole see enam nii produktiivne kui muidu.

Allikas: EliteDaily

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles