Jahutav maius piimaletilt: jogurti-marja pulgajäätised

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tuuli Mathisen

Paljud lapsed on harjunud mekkima piimaleti rikkalikust valikust mõnd jogurtit, kohupiimakreemi või muud magusat piimasaadust.

Käimasoleva Toiduliidu piimakampaania raames kutsub Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp Eestimaalasi üles aga rohkem katsetama naturaalsete maitsestamata piimatoodetega, et üllatada mudilasi uute maitsetega.

«Eesti piimatoodete valik on ütlemata lai ning meie tootjate valmistatud maitsestamata jogurtid, Kreeka jogurtid, kodujuustud ja keefir loovad äärmiselt laia mängumaa erinevateks maitsekatsetusteks,» kinnitas Potisepp.

Toidublogija Tuuli Mathisen jagab selleks puhuks suvist ja jahutavat pulgajäätise retsepti, milles kohtuvad trendikas Kreeka jogurt  ja värsked hooajalised marjad. Üha enam populaarsust koguv kodune jäätisetegu annab igaühele võimaluse luua suvine maius just oma maitse ja eelistuste järgi. Kui spetsiaalseid jäätisevorme kodus pole, võib jäätisesegu panna tahenema ka väiksemasse papptopsi.

Koostisosad:

  • 5 dl Kreeka jogurtit
  • 2-4 sl pruuni suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • Värskeid marju ja puuvilju (nt vaarikaid, maasikaid, mustikaid, sõstraid, kiivit vms)
  • Jäätisevorme (võid kasutada ka ühekordseid topse)
  • Jäätisepulki (tasub kodus kokku koguda mõnda aega söödud jäätiste pulgad)

Valmistamine:

Maitsesta jogurt endale parajalt magusaks kasutades selleks pruuni suhkrut ja vanillisuhkrut. Lao jäätisevormi või –topsi kihiti jogurt, marjad ja puuviljad. Suru jogurt ühtlaseks, nii et vahele ei jääks õhumulle. Lükka vormi keskosasse jäätisepulk ning aseta jäätised sügavkülma vähemalt neljaks tunniks kuni üleöö.

Retsept ilmus 2015. aasta juulikuises ajakirjas Oma Maitse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles