Hobi, mis võib viidata, et mees pole voodis hea

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Hiljutine uuring, mis avaldati ajakirjas The Journal of Sexual Medicine leidis, et mehed, kes mängivad päevas vähemalt tunni videomänge, on vähem hädas enneaegse seemnepurskega. Aga asi pole nii roosiline kui näib.

LiveStrong kirjutab, et uuringus leiti ka teisi huvitavaid seoseid mänguritest meeste ja nende voodiseikluste vahel. Nimelt selgus, et mehed, kellele meeldib videomänge mängida, saavad voodis harvem rahulduse. See võib olla selgitus, miks neil on vähem muret ka enneaegse ejakulatsiooniga – mängurite ajud on kohandunud teistsuguse preemiasüsteemiga. Teiste sõnadega: mehed, kes mängivad videomänge peavad voodis kauem vastu, sest seks on nende jaoks lihtsalt igavam.

Videomängude mõju suhetele on uuritud ka varem. Üks uurimus näitas, et inimesed haavuvad, kui nende partner tunde videomängu taga veedab, selmet veeta aega paaritegevusi tehes. Kuid antud värske uuring on lõpuks tõmmanud otsese seose mängude ja seksuaalse võimekuse vahele ning on tõenäoline, et videomängud kahjustavad meeste voodielu.

Uurijad selgitavad asja nii. Videomänge mängides leidub kehas rohkesti mõnuhormooni dopamiin, mida keha toodab ka seksuaalse rahulduse ajal. See võib kaasa tuua keha «immuunsuse» dopamiini suhtes – mõnuhormooni tavakogusest seksi ajal lihtsalt ei piisa. Teine võimalus on, et mängimise stress toob kaasa stressihormooni prolaktiini rohkuse kehas, mis põhjustab impotentsust ja sugukire langust.

Muidugi on vajalikud veel edasised uuringud, et midagi kindlat saaks öelda, kuid ettevaatlik tasub siiski olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles