Pildid: haruldase sündroomiga lapse pead on võimatu kammida

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Väikesel Shilah Calvert-Yinil on haruldane kaasa sündinud sündroom, mille tõttu on ta juuksed nagu Kolumatsil ja neid pole võimalik sirgeks kammida.

Niinimetatud kammimatute juuste sündroomi on kogu maal teadaolevalt vaid umbes sajal inimesel. Austraalias elav 7-aastane Shilah on oma eriliste juuste üle väga uhke, kuigi ta saab oma soengu tõttu võõrastelt vahel ka liiga palju tähelepanu, vahendab Daily Mail.

Olenemata sellest, kui palju Shilah juukseid kammida, ei ole neid võimalik kuidagi kontrollida. Tüdruku ema sai kummalisest sündroomist teada alles üheksa kuud tagasi, kui arst lõpuks diagnoosi pani.

Shilah ema Celeste’i sõnul peetakse seda enamasti naljaks, kui ta ütleb, et tütrel on kammimatute juuste sündroom. Enamasti peetakse vajalikuks seda väidet Google’i abil kontrollida.

Sündroomi põhjuseks on kolme geeni PADI3, TGM3 ja TCHH mutatsioon. Kuigi sellele pole ravi, peaks juuste hooldamine vanusega minema veidi lihtsamaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles