Iganenud meigitrendid, mis teevad naise vanemaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Seitsmekümnendatel, kaheksakümnendatel ja üheksakümnendatel oli meile väga palju anda. Mis puutub aga ilumaailma, siis pole enam palju alles jäänud, mida nostalgiliselt meenutada.

Igal aastakümnel on olnud oma valitsevad trendid, kuid tagantjärele ühendab neid üks - veider meik. Muidugi on igaühe enda teha, kuidas ta end jumestab ja millist kosmeetikat eelistab, kuid võta arvesse, et trendid on oma aja nägu ning möödunud ajas kinni olemine teeb ka sinu välimuse vanemaks, hoiatab Prevention.

Paks jumestuskreem

Raske matt jume annab märku, et oled oma meikimisharjumustega kaheksakümnendatesse kinni jäänud. Ära tee oma näost pannkooki, see jätab sinust vanema mulje, eriti kui paned palju toodet silmade alla. Jumestuskreem koguneb kortsukestesse. Jumestuskreemi kasutamises iseenesest pole midagi halba, kuid sellega ei maksa liiale minna. Kindlasti tuleb enne mõne peitekreemi kasutamist nahka niisutada, siis on see pringim ja jumestuskreem jääb nahale ühtlasemalt.

Päikesepuudriga liialdamine

Kerge jume teeb ainult head, kuid suur kogus päikesepuudrit viib tagasi aega, kui inimesed veetsid pikki tunde kuuma päikese käes ja määrisid end beebiõliga. Päikesepuuder kaunistab sind vaid juhul, kui see on su loomulikust nahatoonist tooni või kaks tumedam. Nii näeb jumestus välja loomulik, mitte radioaktiivne.

Liiga tume huulelainer

Võib-olla said selleks inspiratsiooni sarjast «Sõbrad», aga nii nagu on moest läinud Racheli soeng, on ajast ja arust ka tume vööt huult välisservas, mida tol ajal kasutatu huult optiliseks suurendamiseks. Kui tahad julge välimusega huuli, eelista vaid üht huuletooni ja kata sellega põhjalikult oma huuled.

Technicolor lauvärvid

Technicolor lauvärvide palett oli hinnas kaheksakümnendatel ja kuigi seda müüakse ka praegu, ei ole mõtet oma silmi nende värvidega katta, kui tahad saavutada moodsat ja nooruslikku välimust. Pigem kasuta silma meikimiseks beeže põhitoone ja kasuta värvi andmiseks värvilist lainerit.

Eriti peened kulmud

Praegu on seda raske uskuda, aga üheksakümnendatel oldi moes väga peenikesed kulmud. Mõni jäigi neid harjumusest kitkuma ja ei ole ajaga kaasa jõudnud. Täna me teame, et julged ja tihedad kulmud raamivad silmi, annavad näole definitsiooni ja teevad nooremaks. Kui sa oled juba pikka aega oma kulme üle kitkunud, võiksid üritada paariks kuuks oma kulmud täiesti kitkumata jätta. Lase neil vabalt täis kasvada ja mine professionaali juurde, kes neile kauni viimistluse annab. Või jäta nad loomulikuks, nii nagu nad on.

Tugev põsepuna

Põsepunajutt, mis on tõmmatud otse kõrvani, karjub kaheksakümnendate järele ja jätab mulje, nagu sa ei oskaks põsepuna hajutada. Moodsama välimuse saavutamiseks eelista kreemjat põsepuna, mis ühtlasi niisutab nahka. Kanna seda põsesarnale ja hajuta meelekohtade poole suunates nii, et ei oleks näha järske triipe.

Värviline ripsmetušš

See trend on tulnud ja läinud, võib-olla oled seda juba teismelisena proovinud. Moeajakirjades ja teismelistel plikadel võib see ju äge välja näha, kuid vanemal naisel tundub see koomiline. Vaheta need hullud värvid tavalise musta vastu välja, nagunii keegi ei arva, et sul oleks loomulikult sinised ripsmed, seega on see selge märk, et sa pead end jätkuvalt teismeliseks.

Sädelus

Rulluisuringis ja diskol oli sädelusel oma koht, nüüd mõjub aga eriti sädelev lauvärv, nagu sa üritaks olla 18 ja see rõhutab su vanust veelgi enam. Sädelev lauvärv tõmbab tähelepanu tumedatele silmaalustele ja raskeks vajunud silmalaugudele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles