Asjad, mille eest naised alati meestest rohkem maksavad

Angela Blumkvist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Josep M Suria / PantherMedia / Scanpix

Olla naine võib vahel olla raske. Kahjuks ei aita meid ka müüjad ega teenusepakkujad. Kuigi erinevates maailma osades hinnad varieeruvad, püsib hindade suhe suures osas sama -  naiste kahjuks.

Žiletid

Keskmiselt on naistele mõeldud žiletid 11 protsenti meeste omadest kallimad.

Tervise- ja ilutooted

Kuigi ka žiletid kuuluvad tervise- ja ilutoodete valdkonda, on siin rohkem silmas peetud deodorante, shampoone, kreeme ja nii edasi. New Yorgis läbi viidud vaatlus tuvastas, et naiste kreemid on meeste omadest 11 protsenti, deodorandid 3 protsenti, shampoonid 48 protsenti kallimad. Kõige tipuks sisaldavad nii naiste kui meeste tooted suures osas samu koostisosi, vaid pakend on teine.

Juuksurikülastus

Mitte vaid ilutooted ei maksa, aga ka teenused maksavad naistele rohkem. Jah, võib vaielda, et naiste juustega tehaksegi rohkem, kuid isegi, kui mehel oleks sama pikad juuksed ning teostataks samu teenuseid, siis maksaks mehed selle eest naistest vähem. Samuti, lühikeste juustega naised maksavad juuksuri juures rohkem kui mehed.

Autod

Kui muude asjadega võib vaielda, et näiteks žilett või shampoon on tehtud teiste nõudmiste järgi naistele, siis autode puhul seda kohta pole. Juba 1991. aastal tehtud uuringust tuli välja, et valgenahalistele meestele pakuti autodele paremat hinda kui mustanahalistele meestele või ükskõik mis rassist naistele. Naised maksid autode eest lausa 40 protsenti rohkem. Kuigi võiks arvata, et need ajad on möödas, on ka tänapäevased uuringud näidanud, et kui minna autohinda kauplema, saavad mehed rohkem hinnas alla.

Autoparandus

USAs tehti katse. Naised ja mehed käisid autoparanduses küsimas, palju maksab autoradiaatori väljavahetamine. Teeseldes teadmatust, said nad erienevad pakkumised. Naisele öeldi hinnaks 406 dollarit, mehele 385 dollarit. Kui mõlemad osapooled ütlesid telefoni teel, et nad teavad, et radiaatori vahetus maksab 365 dollarit, ei vaieldud neile vastu. Seega, tegelikkuses petetakse nii mehi kui naisi.

Laenud

Võiks ju arvata, et materjaalsete hüvede puhul see ebaõiglus lõppeb, aga ei. Laenude võtmisel maksavad naised enamasti suuremat intressi kui mehed. Seda tõestas 2013. aastal Itaalias tehtud uuring. Olenemata kohast ja pangast pakuti naistele kõrgemat intressimäära kui meestele. Teine uuring, mis tehti Brasiilias näitas, et lisaks on naistel keerulisem laenu saada.

Riided

Sokkidest teksapükste ja jakkideni. Muidugi, naiste riietel on teistsugune materjal, lõige, detailid ja nii edasi. Kuid isegi neid erisusi arvesse võttes, on naiste riided kallimad. Suure tõenäosusega on põhjus ka selles, et naised on lihtsalt valmis rohkem riiete eest maksma.

Keemiline puhastus

Kui oled jõudnud endale need kallid riided osta, siis maksad ka keemilise puhastuse eest rohkem. Uudiste salatestis käidi New Yorgi erinevates keemilistes puhastustes ning küsiti täpselt sama materjali puhastust. Naistele öeldud hind oli kaks korda kõrgem meestele pakutust.

Allikas: TheList

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles