Kuidas teha kindlaks, et rinnahoidja on sulle paras?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

80 protsenti naistest kannab vale suurusega rinnahoidjat. Kas oled truu enda vanale sentimentaalse väärtusega pesule või kannad luksuslikku mudelit, mille värv sulle meeldib või sama numbrit, mida alati oled ostnud, on väga suur tõenäosus, et see rinnahoidja sulle ei passi.

Pesufirma Panache Lingerie esindaja Kay-Lin Richardsoni sõnul kannavad nii mõnedki naised jätkuvalt sama numbrit, mida mäletavad ajast, mil antud suurus neile sobis, selgus stylelist.comi lehelt.

Paljud naised aga ei taipa, et nende keha muutub pidevalt. Rinnahoidja suurusnumber võib vahetuda kõigest mõne kilo lisandumisel või kaotamisel, kehalise aktiivsuse muutumisel või isegi vanusega.

«Peaksid ilmselt igal aastal proovimas käima – lihtsalt mine kohale ja vaata üle, et teha kindlaks, kas kannad ikka veel õiget suurust,» soovitas Richardson. Tema sõnul ei saa naine tõenäoliselt ise sellest arugi, kui rinnahoidja talle enam paras ei ole.

Rusikareegel, et enda numbri teada saamiseks tuleb mõõta rinnakorvi ümbermõõt ja sellele 2,5 sentimeetrit juurde liita, ei pea päris paika. Iga bränd sobib erinevalt ja kogenud proovija teab, millise firma pesu nimetatud mõõtmisele vastab ja milliste puhul tuleb valida number väiksem või suurem suurus.

«Mine poodi, millel on hea maine naistele sobiva suuruse leidmises,» soovitas Richardson. Tavaliselt on sellised spetsiaalsed pesupoed või -osakonnad. Kui ostad internetipoest, siis juhindu veebilehelt leitavast suurustabelist – enamikul sellistest veebipoodidest on paindlik tagastamispoliitika, nii et võid proovida mitut suurusnumbrit ja seejärel tagastada variandi, mis sulle ei sobi.

Juhul, kui sa pole kindel, kas oskad õige suurusega rinnahoidjat valida, siis tugine järgmistele juhistele.

Kinnitus: peaks olema kindlalt vastu keha, et pakkuda maksimaalset tuge.

Õlapaeltel ei tohi lasuda põhiraskus. Kui paelad soonivad, vajad kindlamalt toetava kinnitusega rinnahoidjat.

Tugikaared: peaksid büsti paigal hoidma ja kindlalt vastu keha hoidma.

Välimus: kui rinnahoidja on paras, siis peaksid rinnanibud jääma samale kõrgusele küünarnuki ja õla vahelise käepikkuse keskpunktiga.

Sama kehtib spordirinnahoidjate puhul, kuigi need on tavaliselt suurustes XS kuni XL. LeJean Lawson, kes aitas spordirinnahoidjat leiutada, soovitas proovikabiini mitmes suuruses pesu kaasa võtta. Ta märkis, et inimesed pole kindlas suuruses ja mida ebastandardsem on sinu keha, seda olulisem on proovida erinevaid suurusnumbreid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles