Eesti naised katsetavad: kas seksikate sõnumitega saab eesti meest intrigeerida?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pexels / CC0 Licence

Möödas on küll ajad, kus armastuskirju kirjutati kaunis käekirjas lõhnastatud paberile ja saadeti ümbrikus teele, kuid tihtipeale on kallim kõigest mõne sõnumi kaugusel. Telefonid meie taskutes on võimsad relvad armastuse tandril. Kuidas saavad eesti naised hakkama moodsa armastuse keelega ja kui keeruline või kohmakas on püüda stereotüüpselt kinnist eesti meest seksika SMS-iga võluda?

Michael Fiorel, kes püüab oma raamatutega aidata inimestel suhteid parandada, on muuseas programm «Text the Romance Back» (eesti keelde võiks seda tõlkida kui «Sõnumeeri romantikat vastu / romantika [suhtesse] tagasi»), mis õpetab, kuidas ja milliseid romantilisi sõnumeid oma partnerile saata eesmärgiga suhtesse rohkem särtsu tuua.

Leidsime internetist mõned tasuta näidised sellest programmist ja lasime daamidel neid oma meeste peal katsetada. Daamid valisid ise, millist sõnumit oma härra peal katsetada ja kohandasid seda enda järgi.

  1. Väärtustavad sõnumid

«Mis mulle sinu juures väga meeldib, on, et …»

«Ma hindan väga …»

Jaanika kirjutas oma mehele: «Ma nii armastan seda, et sa oled mulle alati toeks ja ma saan sinuga kõigest rääkida.» Tema mees reageeris sõnumile väga positiivselt, öeldes muuseas, et tunneb tema vastu sama. Jaanika sõnul ongi tema mees väga avatud ning tema jaoks pole probleem neiule romantilisi sõnumeid kirjutada.

  1. Sensuaalsed komplimendid

«Ma ei suuda lõpetada mõtlemist sinu …» (kehaosast või omadusest)

«Sul on kõige imelisem ...» (Omadus). Siin annab boonuspunkte see, kui kirjutad, kuidas see sulle mõjub.

Emma elab seoses õpingutega enamus osa aastast noormehega eri linnades. Seega on tekstisõnumitel suhtluses päris oluline roll. Ta kirjutas oma poiss-sõbrale: «Mõtlen ikka meie viimasele korrale ja sellele, mida minuga tegid.» Ta sai küll positiivse reaktsiooni, aga polnud sellest ise nii vaimustuses. Emma ütles, et ta ootas sellist reaktsiooni, kuna too oli just töölt saabunud ja väsinud. «Selleks, et ta teemat edasi arendaks, peab olema sobiv tuju ja õhkkond.» Emma poiss-sõber väljendab end pigem päriselus näost näkku julgemalt kui kirjateel. «Me oleme ilmselt hetkel oma suhtes liiga mesinädalate faasis ja ei vaja väga sellist vürtsitamist.»

  1. Huvimagnetid

Huvimagneti eesmärk on – nagu nimigi ütleb – tekitada huvi. Pooliku lause lõpetad alles siis, kui härra küsib.

«Ma ei suuda lõpetada mõtlemist sellest, et … :)»

«Niisiis… :)»

«Sa oled nii.. :)»

Mia viibib suveperioodil suure osa ajast välismaal ning oma elukaaslasega sel ajal kokku ei puutu. Ta kirjeldab elukaaslast pigem mitte kõige romantilisema inimesena, kes kirjutab talle midagi armsat pigem harva. «Võib-olla olen ma pigem ise vähenõudlik.»

Meie väikeses katses kirjutas ta oma mehele: «Ma ei suuda lõpetada mõtlemist sellest, et…»

Mehe poolt tuli vastuseks lisaks muule oodatud küsimus: «Millest?»

Mia vastas: «Kui hea tunne see on, kui ma lõpuks sinu kaisus olen.»

Vastuseks sai ta armsa sõnumi: «Kallis <3». Kuna mehel oli sel hetkel parajasti tegemist, ei saanud ta pikemalt kõneleda, kuid lubas vestlust pärast tegevuste lõpetamist jätkata.

Huvimagneti tüüpi sõnumeid testiti ka Rachael Ray saates, mida saate vaadata sellest videost: 

  1. Söödaküsimused

Selliste küsimuste küsimine töötab väga hästi vallaliste puhul, aga ka väga usaldavas suhtes. Väidetavalt on paljudel lihtsam selliseid küsimusi küsida pigem võõrastelt kui armastatult.

«Kui sa saaksid praegu olla ükskõik kus maailmas, kus sa oleksid? :)» (Valikuline: «ja kellega?»)

«Milllal sa end viimati tõeliselt naeruväärselt õnnelikuna tundsid?»

Luise: «Kui me noormehega alles tutvuse alguses olime ja erinevates linnades elasime, siis vestlesime vahel nädalaid järjest tundide viisi, vahel isegi kaheksa tundi järjest. Vestlust hoidis ülal just selline huvitavate küsimustega mäng. Küsisime teineteiselt kordamööda küsimusi ja õppisime üksteise kohta väga palju.»

Luise soovitab eeskuju võtta New York Times’is avaldatud «36 küsimusest, mis viivad armastuseni».

Anastassia ja tema abikaasa elavad suurema osa aastast eraldi riikides. Kuna Anastassia omandab hetkel Eestis kõrgharidust ja mees töötab Venemaal, siis toimub hetkel suur osa suhtlusest interneti vahendusel. Anastassia mees on üldiselt tunnete väljendamise osas pigem kinnine. Ta väljendab oma tundeid läbi hoolitsuse, füüsiliselt ning tagades kõik mugavused. «Küsisin oma abikaasalt, kui ta saaks olla ükskõik kus ja kellega, siis kus ta oleks. See ajas teda naerma ja ta küsis, kas mul on igav, et ma talle mingisuguseid imelikke tsitaate saadan. Pärast ütles, et ta oleks kodus minuga.»

  1. Salajased sosinad (väljas olles saatmiseks mõeldud seksikad diskreetsed sõnumid)

«Sa lõhnad nii hästi.»

«Ma soovin, et oleksime praegu üksi, et ma saaksin …» (sa ei pea isegi seda lauset lõpetama, kui ei soovi)

«On piin, et ma ei saa sind praegu puudutada.»

Luise: «Minu noormees on suurepärane, aga tunnete väljendamise osas on kindlasti arenguruumi. Mina olen väga emotsionaalne inimene, aga tema väljendab oma tundeid teistmoodi. Ta pigem ei räägi tunnetest, kuigi see tegelikult tähendaks mulle väga palju. Eks me katsume ühiselt paremuse poole liikuda. Arvan, et avatud suhtlus on siinkohal kõige tähtsam.»

Luise mees on hetkel ajateenistuses, mis tähendab, et veab, kui noormehest midagi kuuleb. Ta kirjutas oma noormehele: «On piin mitte praegu sind mitte kaisus hoida ja mitte sulle sosistada, mida sa mulle tähendad …» Luise sai vastu musismaili ja siis vahetas noormees teemat. «See vastus rõõmustas mind muidugi ka, aga eks ma oleks oodanud, et teema areneb natuke edasi.» Samas ütleb Luise, et ta ei tea, mida tema noormees hetkel ajateenistuses üle elab ning ei oota, et mees peaks käituma, nii nagu naine oma peas heaks arvab. «Kindlasti katsetan edasi!»

Kuidas sina enda suhtesse särtsu lisad? Kas oled kasutanud mõningate populaarsete koolitajate nippe? Milliseid? Kirjuta meile oma kogemusest e-posti aadressil naine@postimees.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles