Hellita ennast pärast lahkuminekut, sa väärid seda

Annaliis Laidre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Antonio Guillen Fernández / PantherMedia / Scanpix

Kui sul on seljataga raske lahkuminek, siis on väga kerge emotsionaalselt kokku variseda. Käitud nagu Bridget Jones – peidad ennast teki alla, jood otse pudelist veini ja soovid, et kõik oleks teisiti läinud. Me oleme niimoodi harjunud depressiooni korral käituma, sest sellist lahkumineku rutiini näidatakse pidevalt filmides ja teleseriaalides.

Tegelikult on lahkuminekud ideaalne võimaluseks, et hoolitseda rohkem enda eest ja lõbutseda. On aeg sulgeda uks eelmise suhte järel ja avastada uuesti enda olemus. Värskenda suhteid sõpradega, hellita ennast, võta ette mõni seiklus või õpi selgeks uus keel. Tee, mida hing ihkab!

Kui sa vajad veidi inspiratsiooni, siis loe alljärgnevaid viise, need aitavad sul ennast pärast lahkuminekut hellitada ja tunned ennast palju paremini.

Võta endale taim

Kui sa oled pikalt suhtes olnud ja harjunud kellegi eest hoolt kandma, siis lahkumineku puhul võib selle koha peale jääda tühimik. Seda tühimikku aitab täita taim.

Hangi endale draakonipuu, kaktus või mis iganes taim sulle meeldib ja hakka temaga kohtamas käima. Sa võid oma taimega rääkida, tema kõrval õhtust süüa või kuulata koos taimega muusikat. Tehke isegi mõned joogid koos! (Taim võiks siiski veega piirduda.)

Taime eest hoolitsemine ei pane sind end ainult hästi tundma, vaid see lisab sinu koju ka elavat energiat.

Mine tüdrukutega tripile

Kui sa ei saa üksi lahkuminekust üle, siis kutsu kõik oma parimad sõbrannad pidžaamapeole. Sööge oma lemmiknäkse, vaadake filme, mängige, kuulake muusikat ja tehke näomaske. Veetke õhtu, kus teete nalja ja rumalusi. On ainult üks reegel: meestest ei tohi rääkida.

Tuleta endale meelde, et sa olid täiuslik ja armastatud isik juba enne oma mehega kohtumist, seega oled sa seda ka nüüd, pärast lahkuminekut. Ajal, mil sa oled kurb ja vajad toetajaid, kellega oma lahkuminekust rääkida, tasub minna tüdrukutega trippima. Sellised tripid on loodud lõbutsemiseks ja murtud südame ravimiseks.

Tee spaapäev

Lahkuminek võib mõjuda sulle halvasti nii vaimselt kui füüsiliselt. Mine veeda üks lõõgastav päev iseendaga. Võta massaaž, näohooldus ja lase küüned korda teha. Pärast seda päeva sinu keha ja süda tänavad sind.

Osta pesu

Kui sa oled just vallaliseks jäänud, siis võib see tunduda veider aeg uue pesu ostmiseks. Ajal, mil sinu süda on murtud, on lihtne tunda ennast märkimisväärselt ebaseksikana.

Uue seksika pesu ostmine on hea viis, et tunda ennast jälle ilusana ja taastada enesekindlus. Seega, viska ära need vanaematrussikud ja tõmba jalga midagi ilusamat. Sa väärid seda.

Hoia sotsiaalmeediast eemale

Me kõik postitame sotsiaalmeediasse kellegi jaoks, kui sa oled just lahkuminekut kogenud, siis sina postitad tõenäoliselt oma eksi jaoks. Et vältida mingit laadi sotsiaalmeediasõda, tasub võtta internetist mõningane paus.

Pärast suhte lõppu tee väike võõrutus ja ära kasuta Facebooki, Twitterit, Instagrami või Snapchati. Sul ei ole vaja otsida kellegi tähelepanu, keskendu rohkem iseendale.

Pealegi, veidi müstilisust ei tee kellelegi paha. Kui eks ei saa sinu käike jälgida, siis kindlasti tekib tal palju küsimusi.

Tee läbi stiilimuutus

Mõnikord pärast lahkuminekut, pead sa sõna otseses mõttes pesema selle mehe oma juustest – uus välimus, uus sina. Näiteks värvi oma juukseid või lõika uus soeng. Miks mitte saada spreipäevitus?

Samuti võib garderoobi värskendamine olla hea mõte. Mine ostlema ja leia midagi uut ja lahedat.

Kui sinu eks kinkis sulle riideid või ehteid, mida sa enam ei taha, siis saad need heategevuseks annetada. Sul ei ole vaja seda naljakat pusa, mis meenutab sulle eksiga Disneylandis käimist.

Nukrutsemise asemel on palju parem ennast hellitada. Kui sa oled lõpetanud kellegi teise armastamise, siis on aeg alustada enese armastamisega, kirjutab Elite Daily.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles