Neli õppetundi, mida vaid üksi reisides saad

Angela Blumkvist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arne Trautmann / PantherMedia / Scanpix

Üksi reisimine pole kõigile, kuid seda tehes, võid leida enda jaoks õppetunde, mida mujalt ei saa. Siin on neli peamist.
 

1. Sa ei saa kõike kontrollida. Tavaliselt põhjus, miks naised väga üksi ei reisi, on hirm. Hirm teadmatuse, ootamatuste ees. Hirm selle ees, et kõik ei lähe nii nagu plaanitud. Kui sellega lepid, avastad, et kontrollimatus polegi nii hirmus.

2. Vahel sa lihtsalt pead seda tegema. Paljud on unistanud üksi välismaale minekust, kuid ratsionaalsus ja hirm on hoidnud sind seda tegemast. Kui lõpuks selle sammu astud, mõistad, et vahel tuleb lihtsalt unistusi teha. Alati saab hakkama.

3. Olla iseenda parim sõber on äge! Argipäevas pole me pea kunagi üksi ega vaikuses. Aga vaikus ja üksindus on võimsad. Õpime istuma iseenda seltsis, iseenda mõtetega. Sa saad enda parimaks sõbraks.

4. Kunagi ära alahinda võõraste lahkust. Maailm on enamjaolt turvaline ja inimesed on enamjaolt toredad. Ära karda võõrastega rääkimist: mida rohkem inimesi sa tead, seda rohkem inimesi sinu järele vaatab.

Allikas: WellAndGood

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles